ΕΛΛΑΔΑ

Ναυτική τραγωδία Αίγινα: Δικαίωση ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων

Ναυτική τραγωδία Αίγινα: Δικαίωση ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Δυόμιση χρόνια μετά τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα, οι συγγενείς των θυμάτων συνεχίζουν να ζητούν δικαίωση για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, συγγενείς δύο εκ των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας που σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2016, ζήτησε να βρεθεί κάποια άκρη στην υπόθεση, τονίζοντας, ωστόσο πως «δεν πρόκειται να έρθει πίσω ο αδερφός μου και η ανιψιά μου».

Η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο, όμως, οι συγγενείς δίνουν τη δική τους μάχη για να λυθούν όλα τα ερωτήματα σχετικά με την τραγωδία.

«Να αποζημιωθούν τα θύματα, οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη. Αυτό έπρεπε να έχει προχωρήσει. Εδώ η άλλη η κυρία έχασε τον άντρα της και το παιδί της. Η άλλη από την Ουκρανία παρ' ολίγο να ακρωτηριαστεί, έχει να μεγαλώσει ένα παιδάκι. Είναι οικογένειες που πρέπει να έχουν ανάγκη. Αυτές οι οικογένειες πρέπει να αποζημιωθούν. Τα παιδιά του αδερφού μου. Να ξεκινήσουν πάλι. Να κάνουν κάτι. Να πάρουν μια αποζημίωση να ξαναβγάλουν μία λάντζα να δουλέψουν», δήλωσε συγγενής άλλου θύματος.

Διαβάστε επίσης:

Οι αγρότες αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους - Δεν αποκλείουν κάθοδο στην Αθήνα

Καρέ-καρέ η κατάρρευση του κτηρίου στο Γκάζι

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Θεσσαλονίκη: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.

Πολλά είναι τα αιτήματα να γίνει εξέταση στις 16 κλήσεις στο κινητό του χειριστή του μοιραίου ταχύπλοου που δεν ελεήθηκαν ποτέ.



«Να ανοίξουν αυτές οι κλήσεις, οι 16 κλήσεις που με καίνε. Πιστεύω, εγώ και η οικογένειά μου, ότι μέσα σ' αυτές τις κλήσεις υπάρχει περίπτωση να βγάλουμε κάτι», είπε η αδελφή του πατέρα που σκοτώθηκε μαζί με την μικρή του κόρη.

«Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι τρελοί. Υπάρχουν πολλά κενά στην υπόθεση. Καμία επιχείρηση δεν έγινε από το Λιμενικό Σώμα», προσέθεσε άλλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ