Σύμβολο ανθρωπιάς: Πέθανε ο φούρναρης της Κω
Συγκίνηση στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του φούρναρη της Κω, η μεγαλοψυχία του οποίου έγινε γνωστή σε όλο τον πλανήτη.
Ο Διονύσης Αρβανιτάκης πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 77 ετών.
Είχε γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο για την καθημερινή και συνεχή βοήθεια του στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που είχαν έρθει στο νησί.
Ο Διονύσης Αρβανιτάκης από την Κω έφτιαχνε και διένειμε ψωμιά σχεδόν σε καθημερινή βάση στους εκατοντάδες πρόσφυγες που έφταναν στο νησί, πριν δημιουργηθούν οι δομές φιλοξενίας.
Για την δράση του τιμήθηκε με το βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών το 2016 από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.
Στη δράση του είχε αναφερθεί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας ότι «Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει το ψωμί του σε πεινασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές».
Τα λουλούδια της Πρωτομαγιάς: 10 άγνωστοι μύθοι και «κρυφοί» συμβολισμοί
07:23
Πρωτομαγιά: Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ - Σε ισχύ μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο
07:14
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΝΟΙΞΗ: Γιαννόπουλος στο CNN Greece: Τριήμερο με βροχές, κρύο και ισχυρούς ανέμους - Βελτίωση από Δευτέρα
07:05
Καιρός: Με βροχές και βοριάδες κάνει «ποδαρικό» ο Μάιος - «Βουτιά» σημειώνει ο υδράργυρος
07:00