Σεισμός κοντά στη Ζάκυνθο - Αισθητός σε αρκετές περιοχές
Μια νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη προκαταρκτική λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής (17/2) στις 23:40, σε υποθαλάσσια περιοχή του Ιονίου Πελάγους.
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 15χλμ. ενώ το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 37χλμ. νότια της Ζακύνθου σύμφωνα με το EMSC.
Η Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 4,2 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 30 χλμ., και επίκεντρο τα 39χλμ. νότια από την πόλη της Ζακύνθου.
Από την πλευρά του, το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Σεισμολογικής Επισκόπησης (USGS) δίνει το σεισμό στα 4,4 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10χλμ. και επίκεντρο τα 42 χλμ. νότια της Ζακύνθου.
Ο σεισμός έγινε αισθητός στο νησί του Ιονίου, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου.
Η FIFA αυξάνει τα χρηματικά έπαθλα για τις 48 ομάδες του Μουντιάλ 2026
23:46
Αποκάλυψη για τον βομβαρδισμό της αμερικανικής βάσης στο Κουβέιτ από το ιρανικό μαχητικό F-5
23:34
ΣΚΗΝΕΣ ΧΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ: Η ένοπλη επίθεση στο δείπνο του Τραμπ, τα κενά ασφαλείας και το μανιφέστο του «μοναχικού λύκου»
23:22
Τουρκία: Ρώσος πυγμάχος πανηγύριζε τη νίκη του μέσα σε ρινγκ και ξυλοκοπήθηκε άγρια από φιλάθλους (vid)
23:10