ΕΛΛΑΔΑ

Προσωρινό «άκυρο» στην 7η άδεια Κουφοντίνα

Προσωρινό «άκυρο» στην 7η άδεια Κουφοντίνα
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το Συμβούλιο του Δικαστηρίου του Βόλου που ενεργεί ως Δικαστήριο εκτέλεσης ποινών θα αποφασίσει τελικά για τη νέα άδεια που έχει αιτηθεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Μετά το αλαλούμ στις 9 Φεβρουαρίου οπότε και έγινε αρχικά γνωστό πως ο γνωστός βαρυποινίτης θα λάμβανε άδεια για να εξηγήσει στη συνέχεια το υπουργείο Δικαιοσύνης πως έγινε παρανόηση, εν τέλει όντως αιτήθηκε άδεια για τις 28 Φεβρουαρίου. Την οποία όμως απέρριψε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αγροτικής Φυλακής του Βόλου.

Όπως έκανε γνωστό η δικηγόρος του, Ιωάννα Κούρτοβικ, «την 19/2/2019, συζητήθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αγροτικής Φυλακής του Βόλου, η αίτηση για την 7η τακτική άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία έγινε μεν δεκτή από την πλειοψηφία του Συμβουλίου, μειοψήφησε όμως ο Εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος, αποφάσισε (προφανώς υπό την πίεση της ενορχηστρωμένης πολεμικής που έχει εξαπολυθεί εναντίον του κρατούμενου) να διαφοροποιήσει την ψήφο του από αυτήν των 6 προηγούμενων, με επίκληση λόγων που άπτονται του ελέγχου των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων που έχει εκφράσει ο κρατούμενος και με άλλα επιχειρήματα φρονηματικού περιεχομένου».

Η προσφυγή που άσκησε ο εισαγγελικός λειτουργός (βάσει της σχετικής διάταξης του Σωφρονιστικού Κώδικα) συζητήθηκε σήμερα, 21/2/2019 στο Συμβούλιο του Δικαστηρίου του Βόλου που ενεργεί ως Δικαστήριο εκτέλεσης ποινών. Κατά τη συζήτηση της αίτησης ο κρατούμενος κλήθηκε να απαντήσει και πάλι σε σειρά ερωτήσεων γύρω από τις ιδέες και τη δράση του. Η απόφαση του Συμβουλίου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

«Ενημερώνουμε ακόμα ότι την προηγούμενη Πέμπτη, ενόψει της ψήφισης της διάταξης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με βάση την οποία θεωρήθηκε ότι θα ισχύσει ευνοϊκότερη επιμέτρηση του χρόνου εργασίας κρατουμένων στους φούρνους των φυλακών, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε αίτηση στη διεύθυνση της φυλακής του Βόλου, όπου κρατείται, για τη μεταφορά του σε άλλη θέση εργασίας, προκειμένου να επωφεληθεί οποιοσδήποτε άλλος κρατούμενος της ρύθμισης από την εργασία του στην υπηρεσία των φούρνων. Η κίνηση αυτή έγινε για λόγους αλληλεγγύης προς τους συγκρατούμενούς του και προκειμένου να σταματήσει η ανέξοδη ρητορεία σε βάρος των δικαιωμάτων των κρατουμένων που προσπαθεί να επιβάλει στην κοινωνία την αποδοχή ενός μοντέλου σωφρονιστικού συστήματος πολύ πιο αυταρχικού» συμπληρώνει η Ιωάννα Κούρτοβικ.

Έτσι ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετήχθη στα Δικαστήρια Βόλου στις 12.45 το μεσημέρι. Στην πόλη σήμανε συναγερμός ενώ η κυκλοφορία, είχε απαγορευτεί επί της οδού Κουταρέλια στο ύψος μεταξύ Ανθ. Γαζή και Γαλλίας. Σύμφωνα με το magnesianews.gr, του μεταγωγικού αυτοκινήτου των φυλακών προηγούνταν δύο αυτοκίνητα της Ασφάλειας μπροστά και ένα αυτοκίνητο με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, πίσω.

Επίσης δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπήρχαν, τόσο μέσα όσο και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου.

Δύο οπλισμένοι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών κατέβασαν από το μεταγωγικό τον Δημ. Κουφοντίνα, που φορούσε χειροπέδες και τον οδήγησαν στο γραφείο της Προέδρου Πρωτοδικών όπου συνεδρίαζε το Δικαστικό Συμβούλιο, ενώπιον του οποίου βρέθηκε στις 13.05.

Μετά από περίπου 45 λεπτά, γύρω στις 1.30 το μεσημέρι ο Δημ. Κουφοντίνας βγήκε από το γραφείο και υπό αστυνομικό κλοιό μπήκε πάλι στο αυτοκίνητο των μεταγωγών, επί της οδού Κουρατέλια και οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές. Η απόφαση επί της αίτησης που κατέθεσε αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ