ΕΛΛΑΔΑ

Πτολεμαΐδα: Δύο συλλήψεις για τα άγρια επεισόδια και τις αποδοκιμασίες στη Γεροβασίλη

Πτολεμαΐδα: Δύο συλλήψεις για τα άγρια επεισόδια και τις αποδοκιμασίες στη Γεροβασίλη
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στη σύλληψη δύο ατόμων με την κατηγορία ότι εμπλέκονται στα επεισόδια και στις συγκρούσεις με τους αστυνομικούς που έγιναν 500 μέτρα από το χώρο της εκδήλωσης όπου παραβρέθηκε η υπουργός προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης η Ασφάλεια Κοζάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ ο ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να είναι μέλος της ομάδας "Πτολεμαίοι Μακεδόνες" και να έχει ηγετικό ρόλο στην διοργάνωση των σημερινών κινητοποιήσεων.

Τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας προσπάθησαν να σπάσουν το απαγορευτικό κλοιό της αστυνομίας και να φτάσουν στο χώρο της εκδήλωσης, στη Σχολή Πυροσβεστών.

Σε ακραίους κύκλους απέδωσε τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροσβεστικής Πτολεμαΐδας η Όλγα Γεροβασίλη.

Από τις συμπλοκές υπάρχουν τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί και ένας πολίτης που μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας.

Οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία, ενώ, όπως αναφέρει το kozan.gr, όταν επιχείρησαν να πλησιάσουν στη Σχολή, οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρατεταγμένες στο σημείο τους απώθησαν με τη χρήση χημικών και επικράτησε ένταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ