ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη Γλυφάδα: Πρόσωπο-κλειδί στις έρευνες ο άνθρωπος που παρακολουθούσε τον Λιβανέζο

Έκρηξη Γλυφάδα: Πρόσωπο-κλειδί στις έρευνες ο άνθρωπος που παρακολουθούσε τον Λιβανέζο
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Τον άνδρα που ακολούθησε τον 56χρονο Λιβανέζο μέχρι το υπαίθριο πάρκινγκ που στάθμευσε το αυτοκίνητό του προσπαθούν να εντοπίσουν οι Αρχές, αναλύοντας το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους από τις κάμερες ασφαλείας.

Από τον τρόπο που έγινε η βομβιστική επίθεση οι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είχε προηγηθεί πολλές μέρες κατόπτευσης των δρομολογίων του θύματος και οι δράστες γνώριζαν ότι ο Λιβανέζος το πρωί πήγαινε ο ίδιος τα παιδιά του στο σχολείο και πως η μόνη ώρα που ήταν μόνος ήταν όταν πήγαινε στο γυμναστήριο.

«Για να αποφύγουν ανθρώπινες απώλειες δεν τοποθέτησαν τη βόμβα στο αυτοκίνητό του όταν αυτό ήταν σταθμευμένο στο σπίτι του και όλα έγιναν στη μία ώρα που μεσολάβησε από τη στιγμή που στάθμευσε το πολυτελές ΙΧ για να πάει στο γυμναστήριο μέχρι τη στιγμή που επέστρεψε» έλεγαν στο CNN Greece αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση.

Οι έρευνες των αστυνομικών κινούνται προς δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι να πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου το οποίο υπεγράφη στην Αυστραλία όπου 56χρονος Λιβανέζος είχε πολλές ανοιχτές υποθέσεις, όχι μόνο με αντιπάλους του αλλά και ακόμη και με τον αρχηγό μιας από τις πιο γνωστές εγκληματικές ομάδες της χώρας, η οποία σύμφωνα με αυστραλιανά μέσα, είχε φτάσει να κάνει μέχρι και δολοφονίες.

Ακόμα, όμως, και στην περίπτωση που η εντολή για το συμβόλαιο θανάτου προέρχεται από την πατρίδα του 56χρονου οι Αρχές εκτιμούν ότι χρειάστηκε να συνεργαστούν με εγχώρια κυκλώματα καθώς ο εκρηκτικός μηχανισμός μοιάζει πολύ με τις βόμβες που χρησιμοποιούν οι μαφιόζοι της νύχτας.



Το δεύτερο ενδεχόμενο που θέλουν να εξετάσουν οι Αρχές είναι ότι ο Λιβανέζος δεν έχει καμία σχέση ούτε γνωριζόταν με τον επιχειρηματία που δολοφονήθηκε πριν από μερικούς μήνες στην περιοχή της Βούλας.

Την ίδια ώρα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια οι αξιωματικοί του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν αν ο βομβιστής είχε παγιδεύσει το όχημα ώστε η έκρηξη να προκληθεί μόλις θα έβαζε το κλειδί στη μίζα του αυτοκινήτου το θύμα ή εάν χρησιμοποιήθηκε τηλεκοντρόλ, ώστε να πυροδοτηθεί η βόμβα από απόσταση.

Πάντως, για τις Αρχές ασφαλείας η κατάθεση που θα δώσει το θύμα όταν θα είναι σε θέση έχει τις λιγότερες πιθανότητες να δώσει στοιχεία που θα βοηθήσουν στην έρευνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ