ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφικά ντοκουμέντα: Καρέ-καρέ η δράση της συμμορίας που είχε ρημάξει το κέντρο της Αθήνας

Φωτογραφικά ντοκουμέντα: Καρέ-καρέ η δράση της συμμορίας που είχε ρημάξει το κέντρο της Αθήνας
CNN Greece

Ομάδα «κρούσης» και ομάδα «αντίπαρακολουθησης» φαίνεται ότι διέθεταν τα μέλη της σπείρας με την τεράστια δράση στο κέντρο της Αθήνας,  όπως δείχνει η έρευνα της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Αθηνών. 

Οι αστυνομικοί είχαν γίνει η «σκιά» της συμμορίας και κατέγραφαν κάθε κίνησή τους, ενώ στη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο ανακριτής περιλαμβάνονται και φωτογραφίες στις οποίες αποτυπώνεται η δράση της συμμορίας.

Κάποιες από αυτές παρουσιάζει το CNN Greece με πιο χαρακτηριστική αυτή στην οποία οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι κλέφτες μόλις έχουν αρπάξει το κινητό μιας ανυποψίαστης γυναίκας στο κέντρο της Αθήνας, και μέσα σε λίγα λεπτά και λίγα μέτρα πιο μακριά από το σημείο της κλοπής, προσπαθούν να το πουλήσουν σε ανυποψίαστο διερχόμενο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στόχοι της σπείρας ήταν κυρίως άτομα προχωρημένης ηλικίας, γυναίκες, αλλά κυρίως άτομα που δεν θα μπορούσαν να προβάλουν αντίσταση. Δρούσαν σε σημεία με μικρότερη αστυνομική παρουσία, ενώ επέλεγαν τα ΙΧ που θα «χτυπούσαν» με βάση αν ήταν σταθμευμένα σε απόμακρα σημεία και αν είχαν ξεχαστεί αντικείμενα σε εμφανή σημεία.

Οι Αρχές επίσης διαπίστωσαν ότι χρησιμοποιούσαν μεθόδους αντιπαρακολούθησης, κάνοντας έτσι δύσκολο το έργο της αστυνομίας. Οι τσιλιαδόροι επέβλεπαν για αστυνομικούς στο χώρο, ενώ ειδοποιούσαν σε περίπτωση που έφταναν αστυνομικές δυνάμεις για κάποια επιχείρηση.

Οι ληστές προσέγγιζαν συνήθως από πίσω ή από το πλάι τα θύματά τους και με γρήγορες κινήσεις αφαιρούσαν όλα τα αντικείμενα που είχαν πάνω τους, ενώ αν προέβαλαν κάποια αντίσταση δεν δίσταζαν να ασκήσουν βία, ακόμα και να τους μαχαιρώσουν.

Όλοι οι κατηγορούμενοι απολογούνται εδώ και τρεις ημέρες στις ανακριτικές Αρχές και μάλιστα 30 άτομα έχουν ήδη προφυλακιστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ