ΕΛΛΑΔΑ

Προσλήψεις: Έρχονται 8.000 νέες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο

Προσλήψεις: Έρχονται 8.000 νέες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο
pixabay

Άμεσα θα προκηρυχθούν περίπου 8.000 νέες θέσεις εργασίας ενώ στην κυβέρνηση κάνουν σχεδιασμό για τις προσλήψεις σε βάθος 4ετίας.

Ο μεγαλύτερος όγκος αφορά το υπουργείο Παιδείας, με τον Κώστα Γαβρόγλου να φιλοδοξεί να διορίσει για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μέσω ΑΣΕΠ, 4.500 μόνιμους εκπαιδευτικούς στην Ειδική Αγωγή.

Συγκεκριμένα, η εξαγγελία του υπουργού Παιδείας σε πρώτη φάση αφορά στην πρόσληψη 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών για το επόμενος έτος και σε δεύτερη άλλες 5.250 προσλήψεις. Υπάρχει και τρίτη φάση άλλων 5.250 προσλήψεων για τη σχολική χρονιά 2021-2022, αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Συνολικά, ο υπουργός Παιδείας έχει αναφέρει τον αριθμό των 15.000 θέσεων μόνιμων εκπαιδευτικών για την επόμενη τριετία και έχει δηλώσει ότι θα εκδοθεί Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που θα κατοχυρώνει 5.250 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2020-2021.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί ότι ο αριθμός των υποψήφιων εκπαιδευτικών για το σύνολο των 15.000 θέσεων που θα προσφέρει το υπουργείο Παιδείας πιθανότατα θα φτάσει τις 150.000.

Με βάση το νέο σύστημα διορισμών που έχει ανακοινώσει υπάρχουν τρεις πυλώνες μοριοδότησης των υποψηφίων:

Α) Η προϋπηρεσία ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός, έως και τους 120 μήνες, με μία μονάδα για κάθε μήνα.

Β) Τα ακαδημαϊκά προσόντα με μέγιστο τα 120 μόρια και

Γ) Τα κοινωνικά κριτήρια

Μόνιμο προσωπικό στην Υγεία και στις φυλακές

Στο ίδιο προεκλογικό μήκος κύματος είναι και οι προσλήψεις που ανακοίνωσε έπειτα από συνάντηση τη Δευτέρα με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για συνολικά 10.000 προσλήψεις σε βάρος τετραετίας και αφορούν γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Δικαιοσύνης μόλις προχθές προέβη σε ανακοινώσεις για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των φυλακών με 639 μόνιμους υπαλλήλους, οι οποίοι θα κατανεμηθούν στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Η προκήρυξη και όλη η διαδικασία θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ και γίνεται αγώνας δρόμου να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2019.

Προεκλογικό ρεύμα… προσλήψεων «χτυπά» δημόσιες εταιρείες και φορείς του τομέα ενέργειας. Με νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή ανοίγει ο δρόμος για 304 προσλήψεις, ενώ ταυτόχρονα στρώνεται χαλί και για την κάλυψη κενών θέσεων εργασίας μέσα από τη σύσταση της, διαδόχου του ΙΓΜΕ, Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ), στην οποία προβλέπονται 220 οργανικές θέσεις.

Με «μπάι πας» του ΑΣΕΠ, η Ρυθμιστική Αρχής Ενέργειας θα κάνει, σύμφωνα με διατάξεις του νομοσχεδίου, 79 προσλήψεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού.

Η εταιρεία ειδικού σκοπού Αριάδνη, με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής, μπορεί να προσλάβει έως 30 άτομα προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με συμβάσεις εργασίες ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, μίσθωσης έργου ή έμμισθης εντολής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ