Πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη
Πανελλαδική 24ωρη απεργία έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) την Πέμπτη 14 Μαρτίου. Παράλληλα προγραμματίζει συγκέντρωση στις 9:30 π.μ. στην πλατεία Μαβίλη και πορεία στο υπουργείο Εργασίας.
Η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τη μετάταξη στους δήμους από τα νοσοκομεία 526 τραυματιοφορέων (2.300 συνολικά) που ήταν πρώην σχολικοί φύλακες, πράγμα το οποίο προβλέπεται, όπως αναφέρει, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. «Αντί να προσλάβουν προσωπικό στα Νοσοκομεία που είναι κάτω των ορίων ασφαλείας, τα αποψιλώνουν ακόμη περισσότερο», αναφέρει η Ομοσπονδία, και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση δεν διστάζει σε τίποτα μπροστά στο κομματικό όφελος ενόψει εκλογών».
Η ΠΟΕΔΗΝ μεταξύ άλλων διεκδικεί ένταξη στα ΒΑΕ, απρόσκοπτη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, διπλασιασμό-επέκταση και σε άλλα επαγγέλματα, αύξηση στους μισθούς, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, επαρκή χρηματοδότηση, «ώστε σε μια τριετία οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας να συγκλίνουν με το μέσο όρο της Ευρώπης».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οκτώ προτάσεις των Μάνατζερς Υγείας για το ΕΣΥ της μετά κρίσης
Eurostat: Η Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις στον δείκτη γονιμότητας στην ΕΕ
«Πράσινο φως» για την κατασκευή αποτεφρωτηρίου νεκρών στον Ελαιώνα
Το Ισραήλ αναφέρει ότι έπληξε στο Ιράν συγκρότημα παραγωγής όπλων για το Πολεμικό Ναυτικό
20:24
Εκρήξεις στην Τεχεράνη - Με πυραύλους κατά του νότιου Ισραήλ απαντά το Ιράν
20:11
Στη Μέση Ανατολή το USS Tripoli με 2.500 αμερικανούς πεζοναύτες
20:11
«Η ντομπροσύνη μού χάρισε πολλά»: Η Μαρινέλλα μέσα από τα δικά της λόγια
20:00