ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη μετανάστη στη Μυτιλήνη για πλαστογράφηση ταξιδιωτικών εγγράφων

Σύλληψη μετανάστη στη Μυτιλήνη για πλαστογράφηση ταξιδιωτικών εγγράφων
Φωτό αρχείου CNN Greece

 Μετανάστης από την Αλγερία συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με 67 πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα προσωρινής διαμονής μεταναστών στις αποσκευές του.

Ο άνδρας συνελήφθη την ώρα που αποβιβαζόταν από το πλοίο της γραμμής, από τον Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα φέρονται να έχουν εκδοθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης και σε όλα οι κάτοχοί τους εμφανίζονταν ως Σύροι.

Εικάζεται πως τα πλαστά έγγραφα προορίζονταν για μετανάστες Μαροκινής ή Αλγερινής καταγωγής, πολλοί από τους οποίους το τελευταίο χρονικό διάστημα συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο.

Τα συγκεκριμένα υπηρεσιακά σημειώματα θα τους εξασφάλιζαν την αναχώρησή τους από το νησί και στη συνέχεια το πέρασμα των συνόρων μέχρι τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο είναι το τρίτο περιστατικό με πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα που εντοπίζεται από τις διωκτικές αρχές στη Λέσβο το τελευταίο δίμηνο.

Εν τω μεταξύ, συλλήψεις μεταναστών από χώρες της βόρειας Αφρικής έγιναν σήμερα το μεσημέρι στην προκυμαία της Μυτιλήνης, μετά από επιχείρηση που πραγματοποίησαν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε 12 μετανάστες βρέθηκαν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ