ΕΛΛΑΔΑ

Εξώδικο της εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη σε τηλεοπτικό σταθμό

Εξώδικο της εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη σε τηλεοπτικό σταθμό
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την «άμεση επανόρθωση» του «απολύτως αναληθούς και άκρως συκοφαντικού» ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, σχετικά με την οικία της και το ακριβές φορολογικό καθεστώς απόκτησης του ακινήτου, ζητά με εξώδικο της, η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εξώδικό της προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου, η εισαγγελική λειτουργός, αναφέρει πως το μοναδικό ακίνητο που κατέχει είναι ένα ενυπόθηκο διαμέρισμα στο Κουκάκι, για το οποίο δήλωσε το πλήρες τίμημα αγοράς του τόσο στη φορολογική της δήλωση, όσο και στη δήλωση Πόθεν Έσχες.

Φέρεται, επίσης, να τονίζει πως για την αγορά του εν λόγω ακινήτου, καταβλήθηκε το σύνολο της πραγματικής του αξίας και σύμφωνα με την τότε ισχύουσα νομοθεσία, η οποία προέβλεπε πλήρη απαλλαγή από την καταβολή φόρου μεταβίβασης για ακίνητο πρώτης κατοικίας με εμβαδό μικρότερο από 200 τ.μ. (Ν3634/2008 αρ. 3).

Επομένως, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, δεν ήταν εκ του νόμου υπόχρεη σε καταβολή φόρου μεταβίβασης ακινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο εξώδικο της εισαγγελέα, διατυπώνεται προβληματισμός ως προς τη σκοπιμότητα δημοσιοποίησης «αφιλτράριστης δημοσίευσης» και «αδιασταύρωτου ρεπορτάζ» σε βάρος της, με δεδομένη τη νευραλγική θέση την οποία υπηρετεί. Τονίζει δε, πως δεν έγινε καμία επικοινωνία μαζί της ώστε να ζητηθούν διευκρινίσεις και να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών.

Με το εξώδικο η κ. Τουλουπάκη φέρεται να ζητά την άμεση επανόρθωση του ρεπορτάζ από τον ΣΚΑΪ κατά τη διάρκεια του σημερινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων, καθώς και δημόσια δήλωση συγγνώμης για όσα συκοφαντικά και ψευδή εμφανίστηκαν σε βάρος της, με την απειλή σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να προβεί σε όλες τις νόμιμες δικαστικές ενέργειες σε βάρος του σταθμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ