ΕΛΛΑΔΑ

Τι απαντά στις αντιδράσεις ο αλεξιπτωτιστής που τραγουδούσε «Μακεδονία Ξακουστή»

Τι απαντά στις αντιδράσεις ο αλεξιπτωτιστής που τραγουδούσε «Μακεδονία Ξακουστή»
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi/ΓΕΣ

Απάντηση σε όσους αντέδρασαν στην πράξη του, δίνει ο αλεξιπτωτιστής ο οποίος βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να τραγουδά το «Μακεδονία Ξακουστή» καθώς έκανε το τελευταίο άλμα του.

Με ανάρτησή του στα social media, o νεαρός τονίζει: «Η πράξη μου που τόσο έχει συζητηθεί, αφορούσε όλα όσα το ηθικό μου, η περηφάνια μου, η αφοσίωση μου και το σθένος, το ηθικό μου ανάστημα μου υπαγόρευσαν».

Ξεκαθαρίζει πως η «εκπαίδευση μου έχει ολοκληρωθεί και μου έχει απονεμηθεί τόσο το πτυχίο όσο και η ακριβή μας Πουλάδα, το σήμα των Αλεξιπτωτιστών», όμως, δηλώνει έτοιμος να αποδεχθεί την «όποια τιμωρία από τους ανωτέρους μου, την όποια απόφαση τους και είμαι στη διάθεση της πατρίδας μου για ό,τι μου αιτηθεί».

Ο νεαρός είχε αναρτήσει το βίντεο από το άλμα του στο Facebook και είχε προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Το ΓΕΣ σε ανακοίνωσή του επί του ζητήματος ανέφερε: «Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΚΔ) Μ. Ε. κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) της αντίστοιχης Σχολής, φέρεται να παραβιάζει κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων. Είναι σε εξέλιξη Απλή Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της Σχολής για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας. Η Σχολή Αλεξιπτωτιστών διατηρεί μία μακρά παράδοση μηδενικού δείκτη ατυχημάτων την οποία οφείλει να συνεχίσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ