ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Προσπαθούσαν να αρπάξουν το μωρό από την αγκαλιά μου» - Στον ανακριτή ο 23χρονος

Θεσσαλονίκη: «Προσπαθούσαν να αρπάξουν το μωρό από την αγκαλιά μου» - Στον ανακριτή ο 23χρονος
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Στον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να απολογηθεί ο 23χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη με την κατηγορία ότι μαζί με άγνωστο άτομο αποπειράθηκαν να αρπάξουν βρέφος από την αγκαλιά της 32χρονης μητέρα του, στο πάρκο Τσιρογιάννη, απέναντι από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.

Ο λιβυκής καταγωγής άνδρας ζήτησε και πήρε αναβολή για να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη και μέχρι τότε παραμένει σε καθεστώς κράτησης.

Εκτός από απόπειρα αρπαγής ανήλικου, για την οποία διώκεται από κοινού με τον συνεργό του (καταγγέλλεται ότι είναι αραβικής καταγωγής), η εισαγγελέας πλημμελειοδικών άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για απόπειρα ληστείας επίσης από κοινού, πράξη που συνδέεται με την προσπάθεια των δύο κατηγορούμενων ως δραστών να αφαιρέσουν από την 46χρονη θεία της 32χρονης την τσάντα της.

Σε αντίθεση με τον συγκατηγορούμενό του που εξαφανίστηκε, ο 23χρονος ακινητοποιήθηκε από περαστικούς που κινητοποιήθηκαν όταν οι δύο γυναίκες κάλεσαν σε βοήθεια και στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δύο γυναίκες, εκ των οποίων η πρώτη είναι σύζυγος και η δεύτερη ανιψιά του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Νίκου Ταχιάου, αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα στο πρόσωπο του 23χρονου τον δράστη του περιστατικού που βίωσαν την Πέμπτη στις 3.30 μετά το μεσημέρι.

Όπως κατέθεσε η 32χρονη, μητέρα του βρέφους, εξεταζόμενη ενόρκως από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Λευκού Πύργου, «καθόμασταν με τη θεία μου σε παγκάκι του πάρκου Τσιρογιάννη».

«Τη στιγμή που αποφασίσαμε να φύγουμε, πήρα στην αγκαλιά την εννέα μηνών κόρη μου, ενώ η θεία μου κρατούσε την προσωπική της τσάντα. Άμεσα αντιλήφθηκα να μας πλησιάζουν δύο άνδρες, αραβικής καταγωγής, τους οποίους θεώρησα ύποπτους, καθώς ερχόταν κατευθείαν προς τα εμάς», ανέφερε στην κατάθεσή της.

Συνεχίζοντας κατήγγειλε ότι πριν προλάβει να προειδοποιήσει τη θεία της να προσέχει, οι δύο άνδρες όρμησαν σ' εκείνη και την έσπρωξαν, τραβώντας την τσάντα που είχε στον ώμο της.

«Άρχισα να φωνάζω και να καλώ σε βοήθεια και τότε ο ένας από τους δύο άνδρες ήρθε προς το μέρος μου, επιχειρώντας να αρπάξει το βρέφος από την αγκαλιά». Η ίδια κατέθεσε ότι προκειμένου να προστατεύσει το παιδί της «αντανακλαστικά χρησιμοποίησα μία ξύλινη λαβή από ποδηλατάκι για βρέφη που είχα δίπλα μου, ενώ συγχρόνως ο δεύτερος άνδρας άφησε την θεία μου και ήρθε να βοηθήσει τον πρώτο απλώνοντας τα χέρια του και αυτός για να πάρει το παιδί μου».

Όταν οι δύο γυναίκες κάλεσαν σε βοήθεια και καθώς «στο σημείο συγκεντρώθηκε κόσμος, οι δράστες το έβαλαν στα πόδια». «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα», σημείωσε η 32χρονη και περιέγραψε την κινητοποίηση περιοίκων που οδήγησαν στη σύλληψη του 23χρονου.

Ο συλληφθείς φέρεται να προέβαλε αντίσταση όταν οι αστυνομικοί τον συνέβαλαν, ενώ κατέθεσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας, και γι' αυτό το λόγο η εισαγγελέας τού άσκησε δίωξη και για τα πλημμελήματα της αντίστασης κατά της Αρχής και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ