Αντιμέτωποι με τον χιονιά εκατοντάδες μετανάστες στη Βικτώρια
Την ώρα που η Αθήνα ντύνεται «στα λευκά» κάνοντας το Χριστουγεννιάτικο σκηνικό ιδανικό για τον ερχομό του νέου έτους, οι μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί στην πλατεία Βικτωρίας, ζουν τον δικό τους εφιάλτη.
Την ώρα που η Αθήνα ντύνεται «στα λευκά» κάνοντας το Χριστουγεννιάτικο σκηνικό ιδανικό για τον ερχομό του νέου έτους, οι μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί στην πλατεία Βικτωρίας, ζουν τον δικό τους εφιάλτη.
Χθες, διανυκτέρευσαν υπό άθλιες συνθήκες περίπου 35-40 άτομα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, προσπαθώντας να ζεσταθούν με υπνόσακους, παπλώματα, ακόμα και χαρτόνια.
Σήμερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ένα λεωφορείο του ΟΑΣΑ προσέγγισε το σημείο ώστε να μεταφέρει τους μετανάστες σε κέντρα φιλοξενίας, ωστόσο οι περισσότεροι από αυτούς, δεν θέλησαν να επιβιβαστούν.
Δεν ήταν λίγοι μάλιστα εκείνοι που κρύφτηκαν στα γύρω στενά, προκειμένου να αποφύγουν να επιβιβαστούν. Αυτήν την ώρα στην πλατεία βρίσκονται περίπου 300 άτομα.
Εν τω μεταξύ, ο Δήμος Αθηναίων έχει απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των μεταναστών, καθώς τα κέντρα φιλοξενίας και οι δημοτικές αίθουσες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες.
Λέκκας για Βενεζουέλα: «Ακόμη και 100.000 νεκροί - Πιθανός ισχυρός μετασεισμός την επόμενη εβδομάδα»
08:33
Απολογούνται σήμερα τα πέντε προφυλακισμένα μέλη της οικογένειας Καργάκη για την έκρηξη στα Βορίζια
08:32
Pet Shop Boys, Sexy Laundry και 50 χρόνια Foreigner: 9 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο
08:28
Ο νέος χάρτης των ναρκωτικών: Κυριαρχούν κάνναβη και κοκαΐνη - Διαδικτυακά και με δέματα η διακίνηση
08:27