ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό CNN Greece: Σύλληψη δύο δικηγόρων για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών

Αποκλειστικό CNN Greece: Σύλληψη δύο δικηγόρων για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών
EUROKINISSI

Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. πιάστηκαν δύο δικηγόροι μετά από εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε ο αρμόδιος ανακριτής που ερευνά την υπόθεση της μαφίας των φυλακών, η οποία αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Ένας από τους δύο δικηγόρους είχε μάλιστα εμπλοκή στην υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου.

Τα εντάλματα σύλληψης προέκυψαν μετά και τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες με τις οποίες φερόταν ο εν λόγω δικηγόρος να έχει σχέση με τον Αλβανό κακοποιό, που από την έρευνα των αρχών είχε προκύψει ότι είχε μετατρέψει τις φυλακές Κορυδαλλού σε έδρα του, για συμβόλαια θανάτου και εκβιασμούς.

Νωρίς το απόγευμα τα εντάλματα εκτελέστηκαν από την ΕΛΑΣ και οι δύο δικηγόροι κρατούνται. Η δικογραφία και όλα τα στοιχεία είναι στα χέρια των δικαστικών λειτουργών και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλα εντάλματα.

Πάντως από την πρώτη στιγμή οι αρχές υποστήριζαν ότι η υπόθεση της μαφίας των φυλακών θα είχε κι άλλες εξελίξεις, ενώ η εμπλοκή των δικηγόρων μπορεί να προκαλέσει ανατροπή σε πολλά από τα δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι στιγμής.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης έγινε πριν ένα μήνα, όταν ο εγκέφαλος της μαφίας που είναι και κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου αποκαλύφθηκε ότι απειλούσε και εκβίαζε και το δικηγόρο Δημήτρη Τσοβόλα, ενώ μάλιστα οι συνεργοί του που ήταν εκτός φυλακών είχαν πάει ακόμα και στο δικηγορικό του γραφείο για να τον εκβιάσουν.

Λίγες μέρες αργότερα, από την έρευνα προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος Αλβανός έψαχνε εκτελεστή, όπως έλεγε χαρακτηριστικά στις συνομιλίες του για ένα «πακιστανικό κοτόπουλο», ενώ νωρίτερα είχε αποκαλυφθεί ότι ο εγκέφαλος της μαφίας είχε φτάσει στο σημείο να δώσει εντολή για δολοφονία συγκατηγορούμενού του στην υπόθεση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου.

Οι δύο δικηγόροι που συνελήφθησαν απόψε θα οδηγηθούν αύριο στον αρμόδιο ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ