ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σωτήρης Μπερσίμης είπε το μεγάλο ΝΑΙ στην Βιοϊατρική

Ο Σωτήρης Μπερσίμης είπε το μεγάλο ΝΑΙ στην Βιοϊατρική
EUROKINISSI

Κερδίζει σίγουρα ο ιδιωτικός τομέας και ζημιώνεται ο δημόσιος; Αυτό είναι ένα ερώτημα που πλανάται από πολλούς με αφορμή τη μεταγραφή του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη στο τιμόνι της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ ως σύμβουλος διοίκησης.

Έχοντας αφήσει πίσω του εδώ και μερικούς μήνες τον ΕΟΠΥΥ, ο αναπληρωτής πλέον (από επίκουρος) καθηγητής Στατιστικής Σωτήρης Μπερσίμης είπε το μεγάλο ΝΑΙ στην πρόταση της διοίκησης της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ επικεφαλής της οποίας βρίσκεται ο κ. Ευάγγελος Σπανός.

Και σίγουρα η τεράστια εμπειρία του από τον ασφαλιστικό Οργανισμό, θα αποδώσει καρπούς όσον αφορά ζητήματα εξορθολογισμού δαπανών, νέων τεχνολογιών αλλά και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ειδικά το τελευταίο πεδίο, ενδιαφέρει σφόδρα τον Όμιλο Βιοϊατρικής, ο οποίος μετρά σήμερα 47 αυτόνομα διαγνωστικά κέντρα σε Ελλάδα και Κύπρο, τα οποία δέχονται περισσότερες από 3 εκατομμύρια επισκέψεις το χρόνο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Βιοϊατρικής, η έναρξη της συνεργασίας με τον καθηγητή Σωτήρη Μπερσίμη «δίνει έμφαση στην αναδιοργάνωση του Ομίλου, με κύριο άξονα την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, και έχει ως στόχο την υλοποίηση έργων συνέργειας μεγάλου εύρους μεταξύ των επαγγελματιών υγείας για την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών».

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μπερσίμης, παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ το φθινόπωρο του 2018 επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Η τριετής θητεία του στον μεγαλύτερο δημόσιο οργανισμό παροχών υγείας χαρακτηρίστηκε αρκετά επιτυχημένη, έστω και εάν πολλές φορές κατηγορήθηκε για το γεγονός ότι δεν ανήκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι επί της θητείας του, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ μειώθηκαν από 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ, στα 262 εκατομμύρια.

Για τις ενέργειές του στον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Μπερσίμης βραβεύθηκε με το βραβείο «Best Manager Award» για το 2018 από το European Network for Business and Industry Statistics (ENBIS), σημειώνοντας μάλιστα δύο πρωτιές: για πρώτη φορά το βραβείο απονεμήθηκε σε Έλληνα και πρώτη φορά σε manager δημόσιου οργανισμού.

Επίσης, ο κ. Μπερσίμης εκλέχτηκε πρόεδρος του European Healthcare Fraud & Corruption Network. Κριτήριο και στις δύο περιπτώσεις ήταν η προστιθέμενη αξία που δημιούργησε για τον ΕΟΠΥΥ, αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής και την επιστήμη της στατιστικής, αναζητώντας τα διαθέσιμα στοιχεία (big data) και επιτυγχάνοντας βέλτιστες αποφάσεις υπό συνθήκες αβεβαιότητας.

Ο Σωτήρης Μπερσίμης, αξιοποίησε στον ΕΟΠΥΥ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη στατιστική –την επιστήμη του δηλαδή- όχι μόνο ως μηχανισμό ελέγχου, αλλά και εξορθολογισμού των δαπανών και στρατηγικής. Και όπως όλα δείχνουν το ίδιο ετοιμάζεται να πράξει και στον ιδιωτικό τομέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ