ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στον Κορινθιακό - Αισθητός και στην Αττική

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στον Κορινθιακό - Αισθητός και στην Αττική
Eurokinissi

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12:46 του Σαββάτου στον Κορινθιακό, με νεότερη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου να κάνει λόγο για σεισμό 5,3 βαθμών Ρίχτερ

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 8χλμ. δυτικά - νοτιοδυτικά από το Γαλαξίδι ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 13,7χλμ.

Ο σεισμός προκάλεσε την έντονη ανησυχία των κατοίκων στο Γαλαξίδι, οι οποίοι βγήκαν από τα σπίτια τους ανάστατοι.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για ζημιές.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Λέκκας: Θα δούμε εάν ήταν ο κύριος σεισμός

Μιλώντας στο CNN Greece, o καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε πως τις επόμενες ώρες θα διαφανεί εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι.

«Είναι ένας σεισμός επιφανειακός σε μία γνωστή περιοχή του ελληνικού χώρου που έχει σεισμικότητα και που είναι συνήθεις αυτοί οι σεισμοί», τόνισε ο κ. Λέκκας, προσθέτοντας πως «θα δούμε τις αμέσως επόμενες ώρες αν ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι».

«Και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου για να δούμε ακριβώς τι προοπτικές διαγράφονται πάνω στο θέμα αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ