ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Νέο Κόσμο: Τι ώθησε την 44χρονη να ρίξει το κοριτσάκι της στο κενό και να αυτοκτονήσει

Τραγωδία στο Νέο Κόσμο: Τι ώθησε την 44χρονη να ρίξει το κοριτσάκι της στο κενό και να αυτοκτονήσει
EUROKINISSI

Στα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η 44χρονη μητέρα, η κατάσταση της οποίας επιδεινώθηκε από μια εσφαλμένη εντύπωση που είχε για περιστατικό κακής μεταχείρισης ή κακοποίησης της 4χρονης κόρης της, αποδίδει η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. την αιτία της οικογενειακής τραγωδίας στο Νέο Κόσμο.

Όπως αναφέρει το Βήμα, σύμφωνα με μαρτυρίες που εντάχθηκαν στο φάκελο της υπόθεσης, η ψυχολογική κατάσταση της 44χρονης είχε επιδεινωθεί λίγα 24ωρα πριν από τη μοιραία μέρα της 19ης Μαρτίου, όταν και πέταξε την 4χρονη κόρη της από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου και στη συνέχεια έκανε βουτιά θανάτου.

Στη σχετική δικογραφία που ολοκληρώνεται τις επόμενες ώρες, έχει ενταχθεί και βίντεο που απεικονίζει τμήμα του δραματικού συμβάντος, όπως το κατέγραψε με το κινητό της μια ηλικιωμένη γειτόνισσα της οικογένειας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που συγκεντρώθηκαν από οικείους της οικογένειας, η 44χρονη γυναίκα παρουσίαζε ψυχολογικά προβλήματα τους τελευταίους μήνες και είχε ζητήσει ιατρική βοήθεια. Μερικές εβδομάδες πριν από το τραγικό περιστατικό, η γυναίκα φέρεται να είχε την ψευδαίσθηση ότι υπήρξε παρενόχληση ή και αγνώστου μορφής «κακοποίηση» της τετράχρονης κόρης της σε παιδικό σταθμό που πήγαινε σε άλλη περιοχή της Αθήνας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν αποδείχτηκε.

Σύμφωνα με άλλες καταθέσεις, η 44χρονη γυναίκα ερμήνευσε ως δείγμα μιας τέτοιου είδους κακής συμπεριφοράς σε βάρος της κόρης της μια ζωγραφιά που είχε κάνει το άτυχο κοριτσάκι.

Μάλιστα ζήτησε τη βοήθεια παιδοψυχολόγου που δεν έφθασε σε σαφή συμπεράσματα ότι υπήρχε σχετικό πρόβλημα, καθώς κι ότι ούτε το σχέδιο της τετράχρονης μπορούσε να έχει τέτοιου είδους ερμηνεία.

Όπως προκύπτουν και από μαρτυρίες συγγενών της οικογένειας, η 44χρονη παρουσίαζε περαιτέρω επιδείνωση και μάλιστα απέφευγε να κινηθεί σε δημόσιους χώρους.

Έπειτα από 4-5 ημέρες, αποφάσισε να ρίξει από το μπαλκόνι την κόρη της και να βάλει τέρμα στη ζωή της με τον ίδιο τρόπο, χωρίς να αφήσει οποιοδήποτε χειρόγραφο ή ηλεκτρονικό μήνυμα, δίνοντας μια στοιχειώδη εξήγηση για την πράξη της που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ