ΕΛΛΑΔΑ

Ένωση Εισαγγελέων: Ανάγκη να αντιμετωπιστούν εκείνοι που μετέτρεψαν περιοχές της Αθήνας σε άβατα

Ένωση Εισαγγελέων: Ανάγκη να αντιμετωπιστούν εκείνοι που μετέτρεψαν περιοχές της Αθήνας σε άβατα
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Τον έντονο προβληματισμό της για την επίθεση που δέχτηκε χτες το βράδυ κλιμάκιο του Λιμενικού στα Εξάρχεια εκφράζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με την ανακοίνωσή της να κάνει λόγο για «άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών».

Χτες το βράδυ, κλιμάκιο του Λιμενικού, με επικεφαλής εισαγγελικό λειτουργό, δέχτηκε άγρια επίθεση από ομάδα περίπου 50 ατόμων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο λιμενικοί.

Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση Εισαγγελέων υπογραμμίζει επίσης ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για εκπαίδευση και λήψη εξοπλισμού και μέτρων προστασίας των εισαγγελέων που προΐστανται σε επιχειρήσεις αυξημένης επικινδυνότητας.

Σημειώνει δε, πως απαιτείται και αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμπεριφορών εκείνων που έχουν μετατρέψει περιοχές της Αθήνας σε άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Εξ αφορμής της ένοπλης επίθεσης που δέχτηκε χθες το βράδυ κλιμάκιο του Λιμενικού το οποίο με επικεφαλής Εισαγγελικό λειτουργό διενεργούσε κατ’ οίκον έρευνα προς εξιχνίαση υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Εξαρχείων, και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ανδρός του Λιμενικού και τον άμεσο κίνδυνο ζωής του συναδέλφου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει την επιτακτική ανάγκη:

- λήψης κατάλληλης εκπαίδευσης, εξοπλισμού και μέτρων ατομικής προστασίας των Εισαγγελέων που προΐστανται σε επιχειρησιακές ενέργειες αυξημένης επικινδυνότητας,
- αποτελεσματικής κατά Νόμον αντιμετώπισης των συμπεριφορών εκείνων που έχουν μετατρέψει περιοχές της Αθήνας σε άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών.

Το χρονικό της επίθεσης

Κλιμάκιο οκτώ ανδρών, συνοδευόμενο από εισαγγελέα, προχώρησε χτες σε έρευνα κατ’ οίκον έπειτα από πληροφορίες που έλαβε για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Όπως έγινε γνωστό, ένας λιμενικός μαχαιρώθηκε και ο δεύτερος δέχτηκε χτυπήματα στο πρόσωπο.

Τα δύο στελέχη μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στους λιμενικούς κάποια από τα άτομα κατάφεραν να τους αποσπάσουν δύο τσαντάκια με τα ιδιωτικά τους όπλα.

Η επίθεση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού. Στη διάρκεια της έρευνας των λιμενικών εντοπίστηκε 1,5 κιλό ινδικής κάνναβης μία ζυγαριά ακριβείας ενώ συνελήφθησαν δύο γυναίκες εκ των οποίων η μία κατάφερε να διαφύγει κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Η έρευνα των λιμενικών στο οίκημα στα Εξάρχεια ξεκίνησε όταν κλιμάκιο του σώματος εντόπισε στο λιμάνι του Πειραιά έναν Ιρακινό με ναρκωτικές ουσίες.

Στην ανάκριση που έκαναν στον άνδρα τον ρώτησαν επίμονα από πού αγόρασε τις ουσίες, και εκείνος τελικώς τους αποκάλυψε ότι η αγορά έγινε από τα Εξάρχεια, υποδεικνύοντάς τους, μάλιστα, ένα κτήριο στην περιοχή, όπου, όπως τους είπε, «γίνεται το μεγάλο εμπόριο ναρκωτικών».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το Λιμενικό, τα στελέχη του Σώματος κατά τη διάρκεια της επιχείρησης επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ