ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ: Από το Διαδίκτυο σειρά υπηρεσιών από τη Δευτέρα

ΟΑΕΔ: Από το Διαδίκτυο σειρά υπηρεσιών από τη Δευτέρα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μέσω διαδικτύου θα παρέχονται από την προσεχή Δευτέρα σημαντικές υπηρεσίες του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Για τη χρήση των υπηρεσιών θα δίνονται κωδικοί πρόσβασης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΟΑΕΔ ή μέσω ΚΕΠ

Η τρίμηνη Ανανέωση Δελτίου Ανεργίας, οι αιτήσεις για τα Ειδικά Εποχικά Βοηθήματα, Ειδικά Βοηθήματα Ανεργίας, Παροχές Μητρότητας είναι μερικές από τις σημαντικότερες υπηρεσίες για τις οποίες η διαδικασία πρόσβασης αλλάζει.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του οργανισμού οι υπηρεσίες για τις οποίες η διαδικασία πρόσβασης αλλάζει είναι οι εξής:

- Η τρίμηνη Ανανέωση Δελτίου Ανεργίας
- Οι αιτήσεις για τα Ειδικά Εποχικά Βοηθήματα
- Τα Ειδικά Βοηθήματα Ανεργίας
- Οι Παροχές Μητρότητας
- Επίδομα νεοεισερχομένων ανέργων (ΕΣΠΑ)
- Ειδικό επίδομα σε εργαζομένους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας
- Εκτύπωση βεβαιώσεων χρόνου εργασίας
- Ειδικό βοήθημα σε αποφυλακισμένους

Για την εξυπηρέτησή τους, οι συναλλασσόμενοι είτε θα πιστοποιούνται ως χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (1. παραλαμβάνοντας Κλειδάριθμο από ένα Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης - ΚΠΑ ΟΑΕΔ, ή 2. χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) είτε θα απευθύνονται σε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, έχοντας μαζί τους ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Οι σχετικές οδηγίες για εγγραφή στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση www.oaed.gr καθώς και στη σελίδα του Οργανισμού στο Facebook.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ