ΕΛΛΑΔΑ

Διαβατά: Σχεδόν άδειος ο άτυπος καταυλισμός - Αποχώρησαν oι περισσότεροι πρόσφυγες

Διαβατά: Σχεδόν άδειος ο άτυπος καταυλισμός - Αποχώρησαν oι περισσότεροι πρόσφυγες
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ

Όλη τη νύχτα αναχωρούσαν λεωφορεία, για διάφορους προορισμούς, με πρόσφυγες οι οποίοι εγκατέλειπαν τον άτυπο καταυλισμό δίπλα στο Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών που είχε στηθεί από την περασμένη Πέμπτη μετά από ένα ψευδές κάλεσμα, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι θα άνοιγαν τα σύνορα.

Μέχρι νωρίς το πρωί, είχαν αναχωρήσει 874 άτομα, τα οποία μεταφέρονταν με ναυλωμένα λεωφορεία στις δομές όπου φιλοξενούνταν, ενώ στον καταυλισμό έχουν μείνει πλέον ελάχιστες σκηνές με περίπου 50 πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως μεταδίδει το voria.gr, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μεταφέρονται σε δομές και ξενοδοχεία που φιλοξενούνταν. Έως τις 5 τα ξημερώματα γινόταν η καταγραφή τους από την ομάδα του ΔΟΜ και στη συνέχεια με τα λεωφορεία, αποχωρούσαν από τα Διαβατά.

Χθες καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας γινόταν διαπραγματεύσεις μεταξύ των προσφύγων και του κ. Ράγκου, ο οποίος προσπαθούσε να τους πείσει να επιστρέψουν στις δομές τους, καθώς το διαδικτυακό κάλεσμα ήταν ψευδές.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι οι πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή, σημειώνονταν επεισόδια με τις αστυνομικές αρχές.

Χθες μάλιστα, η αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προχώρησε σε τρεις συλλήψεις ατόμων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ