ΕΛΛΑΔΑ

Δραπέτης τραγουδιστής: Απέδρασα γιατί στις φυλακές με βίαζαν

Δραπέτης τραγουδιστής: Απέδρασα γιατί στις φυλακές με βίαζαν

Αίσθηση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η απίστευτη ιστορία του δραπέτη από τις φυλακές Αλικαρνασσού, ο οποίος επί 17 χρόνια, έκανε ντόλτσε βίτα, τραγουδούσε σε πίστες δίπλα σε μεγάλα ονόματα και έβγαινε στην τηλεόραση σαν παρουσιαστής.

Μετά την τυχαία σύλληψή του στην Ομόνοια, ο 45χρονος μίλησε τηλεφωνικά σε εκπομπή του Σκάι μέσα από τις φυλακές.

Όντας συναισθηματικά φορτισμένος, ξέσπασε σε κλάματα στον αέρα, παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή για όλα όσα του καταλογίζουν.

«Το αδίκημα το ξέρετε. Είμαι καταδικασμένος. Δεν νιώθω πως θα πρέπει να δικαιολογηθώ γι' αυτό που μπορεί να έκανα τότε. Πιστεύω πολύ στη Δικαιοσύνη. Καλά έκανε και με καταδίκασε. Αυτή είναι η δουλειά της και έτσι έπρεπε να γίνει προς γνώση και συμμόρφωση δική μου. Να μην έμπλεκα με παρέες που δεν έπρεπε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο 45χρονος.

«Με έστειλαν στην πιο σκληρή φυλακή (σ.σ. Αλικαρνασσού). Δεν κατάλαβα ποτέ για ποιο λόγο έγινε αυτό. Σε μία φυλακή που ήταν μόνο βαρυποινίτες. Μιλάμε για μία αρκετά σκληρή περίοδος και όσον αφορά στα θέματα δικαιοσύνης. Πολύ σκληρές ποινές σε πάρα πολύ κόσμο. Με βάζουν σε ένα κελί με κάποιον Κρητικό, ο οποίος είχε μια ποινή δις ισόβια για τη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων. Όταν μπήκα εκεί τις πρώτες τρεις μέρες ήταν όλα καλά. Μετά ο συγκεκριμένος κύριος ήρθε στο κρεβάτι μου και θα σταματήσω εκεί. Καταλαβαίνετε τι τράβαγα ένα χρόνο κι ένα μήνα», συμπλήρωσε ο ίδιος και ξέσπασε σε λυγμούς.

Πρόσθεσε μάλιστα πως ο βιαστής του, απειλούσε ανοικτά για τη ζωή του, λέγοντάς του ουσιαστικά πως αν μιλήσει θα τον σκοτώσει αφού για εκείνον θα είναι «μια συγχώνευση» (σσ. στην ποινή του).

Όπως συνέχισε, μάλιστα ο δραπέτης οι συγκρατούμενοι του του είχαν επισημάνει πως, οι σκληροί άγραφοι νόμοι της φυλακής ήταν τέτοιοι που ακόμη κι αλλού να τον μετέφεραν, αν μαθευόταν πως «ρουφιάνεψε» συγκρατούμενο του είχε μεγάλα προβλήματα.

«Μόνο με την άδεια ανάσανα», σημείωσε. «Δεν ήθελα να γυρίσω πίσω, γιατί ήξερα πως θα συνεχίζει να συμβαίνει. Ή θα γύρναγα πίσω και θα ανεχόμουν αυτή την κατάσταση ή θα τον σκότωνα».

Σημειώσε πως υπό άλλες συνθήκες, δεν θα επιθυμούσε να αποδράσει αλλά να εκτίσει την ποινή την οποία, όπως παραδέχτηκε, η Δικαιοσύνη ορθώς του είχε επιβάλει γιατί είχε σφάλει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ