Δημιουργούνται ξενώνες για τα 40 εγκαταλελειμμένα παιδιά του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»
Βρέθηκε στέγη για τα 40 εγκαταλελειμμένα παιδιά, που φιλοξενούνται εδώ και καιρό στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποίησαν κινητοποίηση την Τετάρτη (17/04/2019), για το χρονίζον πρόβλημα των παιδιών που παραμένουν στο Παίδων με εισαγγελική εντολή.
Η λύση που προωθείται από το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την 1η Υγειονομική Περιφέρεια, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής και το νοσοκομείο Παίδων, περιλαμβάνει τη δημιουργία δύο ξενώνων εφήβων.
Άμεσα, 7 παιδιά θα προωθηθούν σε δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής. Τα υπόλοιπα, θα παραμείνουν στο Παίδων μέχρι τέλος Ιουνίου, όταν θα είναι έτοιμοι για λειτουργία οι ξενώνες.
Οι δύο ξενώνες, ένας για αγόρια και ένας για κορίτσια, θα χρηματοδοτηθούν από το υπουργείο Υγείας και θα λειτουργήσουν σε κτήριο του υπουργείου Εργασίας. Για το λόγο αυτό, θα υπογραφεί σχετική Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στα δύο υπουργεία. Το υπουργείο Υγείας θα εκδώσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις αρχές Μαΐου και οι ξενώνες αναμένεται να λειτουργήσουν στο τέλος Ιουνίου.
Πανελλαδική απεργία στην Υγεία - Συγκέντρωση των νοσοκομειακών γιατρών στο υπουργείο το μεσημέρι
09:09
Μεταφορά αφρικανικής σκόνης από τη Λιβύη και την Αίγυπτο - Πού θα πέσουν λασποβροχές
09:03
Θανατοποινίτης εκτελείται στη Φλόριντα - Είχε καταδικαστεί το 2008 για τον φόνο 21χρονης
08:53
Άγιον Όρος: Λεωφορείο έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι της Δάφνης - Καλά στην υγεία του ο οδηγός
08:44