Δημιουργούνται ξενώνες για τα 40 εγκαταλελειμμένα παιδιά του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»
Βρέθηκε στέγη για τα 40 εγκαταλελειμμένα παιδιά, που φιλοξενούνται εδώ και καιρό στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποίησαν κινητοποίηση την Τετάρτη (17/04/2019), για το χρονίζον πρόβλημα των παιδιών που παραμένουν στο Παίδων με εισαγγελική εντολή.
Η λύση που προωθείται από το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την 1η Υγειονομική Περιφέρεια, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής και το νοσοκομείο Παίδων, περιλαμβάνει τη δημιουργία δύο ξενώνων εφήβων.
Άμεσα, 7 παιδιά θα προωθηθούν σε δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής. Τα υπόλοιπα, θα παραμείνουν στο Παίδων μέχρι τέλος Ιουνίου, όταν θα είναι έτοιμοι για λειτουργία οι ξενώνες.
Οι δύο ξενώνες, ένας για αγόρια και ένας για κορίτσια, θα χρηματοδοτηθούν από το υπουργείο Υγείας και θα λειτουργήσουν σε κτήριο του υπουργείου Εργασίας. Για το λόγο αυτό, θα υπογραφεί σχετική Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στα δύο υπουργεία. Το υπουργείο Υγείας θα εκδώσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις αρχές Μαΐου και οι ξενώνες αναμένεται να λειτουργήσουν στο τέλος Ιουνίου.
Το κύμα ψύχους απειλεί καλλιέργειες σε Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια (χάρτης)
18:52
Το «ευχαριστώ» της Μαρέβα Γκραμπόβσκι- Μητσοτάκη στους γιατρούς του ΕΣΥ: «Είδα τι σημαίνει ανθρωπιά»
18:43
Δίκη για τα Τέμπη: Κλείνει για εργασίες η αίθουσα μετά την αυριανή δικάσιμο - Διακοπή για ένα μήνα (vid)
18:34
Αντιδράσεις και σφοδρή κριτική στα social media για ασιατικό στερεότυπο στο The Devil Wears Prada 2
18:26