ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές Αυλώνα: Οπλοστάσιο ανακάλυψε η έρευνα των αστυνομικών

Φυλακές Αυλώνα: Οπλοστάσιο ανακάλυψε η έρευνα των αστυνομικών
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Δέκα λοστοί, 21 αυτοσχέδια μαχαίρια, 6 λάμες, 3 ξύλινα ρόπαλα, 3 κινητά τηλέφωνα, 2 ψαλίδια, καλέμι και μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε χώρους κράτησης των φυλακών νέων στον Αυλώνα.

Ειδικότερα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, παρουσία της εισαγγελέως Ανηλίκων της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών.

Σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βάρος 28 εγκλείστων, ενώ 3 από αυτούς βαρύνονται επιπλέον και για τη νομοθεσία περί ναρκωτικών.

Η ανακοίνωση του υπ. Δικαιοσύνης

«Διευρυμένη έρευνα σε χώρους της Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα διεξήχθη σήμερα από αστυνομικούς με την παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επικίνδυνα αντικείμενα (αυτοσχέδια όπλα), κινητά τηλέφωνα καθώς και μικροποσότητα ναρκωτικών. Οι δράστες θα διωχθούν ποινικά και πειθαρχικά.

Τις προηγούμενες ημέρες (13.4.2019), εξάλλου, σε έρευνα που έγινε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στη φυλακή Κορυδαλλού –Ι βρέθηκε σε κρατούμενο ποσότητα ναρκωτικών βάρους περίπου 450 γραμμαρίων.

Η προσπάθεια για ασφάλεια και εύρυθμη λειτουργία των φυλακών συνεχίζεται», αναφέρει σχετικά το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ