ΕΛΛΑΔΑ

Λυκουρέζος για τη «μαφία των φυλακών»: Δεν περίμενα ποτέ να γίνω συνήγορος του εαυτού μου

Λυκουρέζος για τη «μαφία των φυλακών»: Δεν περίμενα ποτέ να γίνω συνήγορος του εαυτού μου
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσω στο σημείο να γίνω και συνήγορος του εαυτού μου». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος μίλησε για την περιπέτειά του με τη δικαιοσύνη και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

«Έχασα κυριολεκτικά τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αδυνατούσα να αντιληφθώ γιατί οι αστυνομικές αρχές με κυνηγούσαν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας για να με συλλάβουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λυκουρέζος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», περιγράφοντας πώς βίωσε την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψής του.

Ο δικηγόρος επανέλαβε για ακόμα μία φορά πως δεν έχει καμία σχέση ούτε εμπλοκή στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών, ενώ έχει επιφυλαχθεί να προσκομίσει ενώπιον του δικαστικού λειτουργού και άλλα στοιχεία, θέλοντας να καταδείξει την αθωότητά του.

Σημειώνεται ότι μετά από πέντε μέρες αδικαιολόγητης –όπως αναφέρει ο ίδιος- κράτησής του στη ΓΑΔΑ, και ύστερα από μια μαραθώνια απολογία ενώπιον του εφέτη-ειδικού ανακριτή, αποχώρησε ελεύθερος από το Εφετείο της Αθήνας.

«Δεν πέρασε λεπτό κατά τη διάρκεια της πενθήμερης, αδικαιολόγητης κράτησής μου που να μην αισθανθώ ότι βιώνω μια καφκική εμπειρία. Αυτό που πιστεύω πως θα έπρεπε να έχει συμβεί, καθώς δεν συνέτρεχε κανένας λόγος για την έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος μου, είναι να κληθώ σε απολογία, να πάρω αντίγραφα της δικογραφίας και να δώσω τις απαραίτητες εξηγήσεις», σημείωσε, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι παραδόξως, κατάφερε να αντιμετωπίσει την υπόθεσή του με νηφαλιότητα και ψυχραιμία.

Αναφερόμενος στην κόντρα του με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, ο κ. Λυκουρέζος είπε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί της ασκηθείσας αγωγής του που έχει καταθέσει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο. «Η αρχική τοποθέτηση της Κατερίνας Παπακώστα ήταν κραυγαλέα άστοχη ως προς τον χρόνο και την ουσία της, και ως εκ τούτου δεν επιδεχόταν ανασκευή. Η δε επιχείρηση αναδίπλωσης επιβεβαιώνει την αστοχία της πρώτης δηλώσεώς της», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ