ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Καλαμάτας: Ο σαϊτοπόλεμος είναι στο DNA των Μεσσήνιων - Δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί

Δήμαρχος Καλαμάτας: Ο σαϊτοπόλεμος είναι στο DNA των Μεσσήνιων - Δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

O 53χρονος Κώστας Θεοδωρακάκης είναι ο άτυχος εικονολήπτης που βρήκε τραγικό θάνατο κατά τον παραδοσιακό σαΐτοπόλεμο στην Καλαμάτα όταν χειριστής έχασε το έλεγχο με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει στο κεφάλι και να τον σκοτώσει σχεδόν ακαριαία

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος της Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας στο CNN Greece, «πρόκειται για τον 53χρονο εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκης. Ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού "Παλμός" και του site Messinia News. Την στιγμή αυτή διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για το τραγικό συμβάν».

Όσον αφορά το έθιμο και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα, ο δήμαρχος ανέφερε:

4585937

«Ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ωστόσο ο δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά».

(Ο δήμαρχος της Καλαμάτας κ. Νίκας)

Ο Κώστας Θεοδωρακάκης, πατέρας δυο παιδιών, ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού, οπερατέρ και άλλων καναλιών αλλά και ιδιοκτήτης ιστοσελίδας, μετέδωσε επί της ουσίας τον θάνατό του σε απευθείας σύνδεση καθώς έδειχνε ζωντανά τον σαΐτοπόλεμο.

Ήταν 25 περίπου χρόνια επαγγελματίας εικονολήπτης και είχε συνεργαστεί και με μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα.

Πίσω του αφήνει τους δύο γιους του οι οποίοι βρίσκονται στην εφηβεία και την σύζυγό του Βασιλική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece o θάνατος του ήταν ακαριαίος όταν χτυπήθηκε από σαΐτα που έφυγε από τα χέρια του σαϊτομάχου και τον χτύπησε στο κεφάλι.

Παρά την άμεση αντίδραση και την μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, απλά διαγνώσθηκε ο θάνατός του.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, ο 53χρονος διακομίστηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση, φέροντας τραύμα στο κεφάλι, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στην ζωή, εξέπνευσε.

Ο σαϊτοπόλεμος ξεκίνησε απόψε στις 20.00 στο πάρκινγκ του Νέδοντα στην Καλαμάτα, για να διακοπεί μετά την νέα τραγωδία.

Το τραγικό περιστατικό κατέγραψε η κάμερα του άτυχου εικονολήπτη:

Capture.JPG

ΔΗΜΟΦΙΛΗ