ΕΛΛΑΔΑ

Ψηφίζουμε για ένα καλύτερο τυπογραφικό αύριο

Ψηφίζουμε για ένα καλύτερο τυπογραφικό αύριο

Την Κυριακή 12 Μαΐου έρχεται η μεγάλη τυπογραφική αλλαγή στην Αθήνα, με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές.

Δηµοκρατικέ λαέ της Eλλάδας, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, η Parachute® και το Typeroom® φέρνουν τη µεγάλη τυπογραφική αλλαγή στην Αθήνα.

Προγραµµατισµένη για την Κυριακή 12 Μαΐου και µε αφορµή τις επερχόµενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, η Parachute®, σε συνεργασία µε τον βραβευµένο σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας Χρήστο Τριβυζά, προκηρύσσει την πρώτη, και σίγουρα πρωτότυπη, τυπογραφική εκλογική αναµέτρηση που έγινε ποτέ στην µεταπολιτευτική Ελλάδα.

59330261 1615643128579616 4579385536489193472 n

Μέσα από τις πρωτότυπες «Τυπογραφικές Εκλογές» φιλοδοξούµε να συστήσουµε, να εκπαιδεύσουµε και κυρίως να εξοικειώσουµε φοιτητές, νέους σχεδιαστές αλλά και το ευρύτερο κοινό µε τις εφαρµογές των τυπογραφικών στοιχείων, τόσο στη σφαίρα του πολιτισµού, όσο της πολιτικής και της κοινωνίας στο σύνολο της.

Σε αυτή την εκλογική αναµέτρηση ζητούµε τη συµµετοχή και ψήφο κάθε εραστή της οπτικής επικοινωνίας, των γραφικών τεχνών και της τυπογραφίας που θα κληθεί να ψηφίσει τη δική του αγαπηµένη γραµµατοσειρά ανάµεσα σε δέκα (10) εκλογικούς αντιπάλους.

59463670 351943718786328 3698280108180635648 n

Οι γραµµατοσειρές «µετουσιώνονται» σε τυπογραφικά ψηφοδέλτια για κάθε υποψήφιο τυπογραφικό συνδυασµό.

Για να κάνουµε την επιλογή του ψηφοφόρου ευκολότερη κάθε ένα από τα δέκα συλλεκτικά ψηφοδέλτια συνοδεύεται από τις «προεκλογικές υποσχέσεις» του αντίστοιχου τυπογραφικού συνδυασµού, του οποίου το ύφος και η φρασεολογία εµπνέονται από πραγµατικούς υποψήφιους πολιτευτές.

58805554 655464571565088 139507890758090752 n

Την ηµέρα των εκλογών, πέρα από την εκλογική αναµέτρηση ανάµεσα σε γραµµατοσειρές που κουβαλάνε µηνύµατα, ο Πάνος Βασιλείου, σχεδιαστής τυπογραφικών στοιχείων και ιδρυτής της εταιρίας Parachute® Typefoundry θα µας επεξηγήσει πως τα γράµµατα επηρεάζουν τα συναισθήµατα και τις επιλογές µας, ο Νίκος Πάνος, εικονογράφος και visual artist, θα αποκαλύψει παραλειπόµενα, µυστικά και αλήθειες από την τυπογραφική οπτική πολιτική επικοινωνία του ελληνικού παρελθόντος που µας ανέθρεψε ως πολίτες και ο Λουκάς Καρνής, δηµοσιογράφος, θα ρίξει µια διεισδυτική µατιά για το πως µια συγκεκριµένη γραµµατοσειρά έφερε τον Μπαράκ Οµπάµα στο Λευκό Οίκο.

Στόχος της δράσης είναι να αναδείξουµε και να υπενθυµίσουµε την εξέχουσα σηµασία που κατέχουν τα τυπογραφικά στοιχεία στην οπτική επικοινωνία, ένα διαχρονικά κυρίαρχο µέληµα της Parachute® και του Typeroom®.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσµάτων της ψηφοφορίας τρείς (3) ψηφοφόροι θα κερδίσουν από µια τυπογραφική οικογένεια αξίας 625 ευρώ µετά από κλήρωση.

59022718 376579019623216 504354887128055808 n

Οι «Τυπογραφικές Εκλογές» της Parachute® θα διεξαχθούν στο Typeroom®, το νεοσύστατο χώρο και δηµιουργικό hub της εταιρίας στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης, στου Ψυρρή.

Γιατί αυτή την Κυριακή 12 Μαΐου, η τυπογραφική επανάσταση ξεκινάει µε την ψήφο σας και η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.

K12.05.2019 / 11:00-19:00

Εκλογικό Τµήµα 14 — Typeroom: Τάκη 14, Ψυρρή 105 54

WHO IS WHO

Η Parachute® είναι µια διεθνώς αναγνωρισµένη εταιρεία τυπογραφικών στοιχείων που ειδικεύεται στο σχεδιασµό ψηφιακών γραµµατοσειρών. Εκτός από την εµπορική σειρά, προσφέρει υπηρεσίες Bespoke σχεδιασµού για εταιρικές γραµµατοσειρές. Στο portfolio της Parachute συγκαταλέγονται πολυεθνικοί οργανισµοί και επιχειρήσεις όπως Apple, Samsung, IKEA, Interbrand, National Geographic, Financial Times, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ έχει σχεδιάσει την official γραµµατοσειρά του European Commission (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και άλλων όπως Bank of America, UEFA, Alpha Bank, Eurobank.

Ιδρύθηκε το 2001 από τον Πάνο Βασιλείου ο οποίος σπούδασε Applied Science and Engineering στο University of Toronto και Graphic Communications στο Ryerson University. Διατέλεσε καθηγητής στο George Brown College (Toronto), Editorial Director στο περιοδικό Status και εκδότης του περιοδικού DNA.

Ο Πάνος Βασιλείου έχει αποσπάσει συνολικά 26 βραβεία και διεθνείς διακρίσεις από Red Dot Design Awards, German Design Award, European Design Awards, HiiiBrand, Creative Review, Granshan Awards, ΕΒΓΕ, Communication Arts.

Συχνά, δίνει διαλέξεις και οµιλίες σχετικές µε το branding και την τυπογραφία ανά την Ευρώπη, ενώ έχει βρεθεί στην κριτική επιτροπή διεθνών διαγωνισµών.

Τέλος, έχει διατελέσει µέλος στο διοικητικό συµβούλιο πολιτιστικών και εµπορικών οργανισµών όπως secretary-general του Hellenic-Canadian Congress (Ontario, Canada), secretary-general του Hellenic-Canadian Chamber of Commerce (Toronto), ενώ έχει τιµηθεί από το Ελληνικό Προξενείο (Τορόντο) για την προσφορά του στα ελληνικά γράµµατα.

parachutefonts.com

Ο Χρήστος Τριβυζάς δραστηριοποιείται από το 2003 στο χώρο της οπτικής επικοινωνίας. Η οµάδα που τον πλαισιώνει απαρτίζεται από εξειδικευµένους συνεργάτες που µελετούν και προτείνουν ολοκληρωµένες, µοναδικές και εξατοµικευµένες λύσεις µε γνώµονα την βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών τους. Αξιολογώντας τις ανάγκες της κάθε ξεχωριστής περίπτωσης, αναλαµβάνουν το σχεδιασµό λογοτύπων, εταιρικής ταυτότητας, προωθητικών και εταιρικών εντύπων, φυλλαδίων, προσκλήσεων, συσκευασιών και καταλόγων καθώς την επιµέλεια και υλοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας.

Tο γραφείο του Χρήστου Τριβυζά έχει αποσπάσει διακρίσεις σε πανελλήνιους & διεθνείς διαγωνισµούς όπως ΕΒΓΕ, Ermis Awards, ED-Awards, Red Dot Design Awards, A' Design Awards &Competition, German Design Award, IF Design Awards, Hiiibrand, BNA, BBA, WOLDA, ADA. Έργα του γραφείου έχουν δηµοσιευθεί σε αναγνωρισµένες ξένες εκδόσεις, στα περιοδικά +design και gr design, ενώ παρουσίαση του γραφείου έχει γίνει µε αφιερώµατα, συνεντεύξεις και άρθρα σε διεθνή περιοδικά.

christrivizas.gr

Το Typeroom® είναι η ηλεκτρονική πλατφόρµα που αναδεικνύει την εξαιρετική τυπογραφία παρουσιάζοντας τυπογραφικά projects και ρηξικέλευθα portfolio εµβληµατικών ή ανερχόµενων δηµιουργών αλλά και η φυσική εξέλιξη µιας επιχείρησης που επενδύει στην οπτική επικοινωνία.

Το Typeroom®, the Space έχει εξελιχθεί σε ένα δηµιουργικό κόµβο, µεταφέροντας το έργο της Parachute® και του Typeroom® σε ένα hub ευρηµατικότητας και τυπογραφικών εφαρµογών που φέρνουν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας τις γραφικές τέχνες και τις εφαρµογές τους σε όλο το φάσµα τους.

behance.net/gallery/77483329/typeroom

Photo credits @Aphroditi Houlaki for Parachute®

ΔΗΜΟΦΙΛΗ