ΕΛΛΑΔΑ

Ο 5χρονος Βασίλης που δίνει μάχη για τη ζωή του

Ο 5χρονος Βασίλης που δίνει μάχη για τη ζωή του
Facebook/Panagiotis Kriaras Floorland

Ο μικρός Βασίλης πάσχει από βαριά νόσο στο συκώτι και δίνει τη δική του μάχη στην Ιταλία.

Το πεντάχρονο αγοράκι περιμένει ηπατικό μόσχευμα για να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

«Για καλή μας τύχη, ο Βασίλης είναι ένα πολύ δυνατό παιδί που θέλει να ζήσει. Βασανίζεται από κνησμούς, φαγούρες, έχει πληγές στο κορμάκι του. Δεν ξέρει τι σημαίνει παίζω» δήλωσε η μητέρα του, Αθηνά, στο Star.

Ο μικρός ήταν ενός έτους όταν πήγε στον παιδίατρο για τον καθιερωμένο εμβολιασμό. Τα νέα όμως δεν ήταν αυτά που περίμεναν, καθώς ο Βασίλης νοσούσε βαριά στο συκώτι.

«Εκείνη τι στιγμή είπα “πάμε να κάνουμε το παιδί καλά… ακόμα κι αν χρειαστεί να βγάλω το δικό μου συκώτι”. H μετάλλαξη καθορίζει την ασθένεια. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί στον Βασίλη, είναι το 6ο περιστατικό παγκοσμίως» ανέφερε ο πατέρας του, Παναγιώτης.

«Στην Ελλάδα δεν γίνεται γιατί δεν έχουμε παιδικό κέντρο μεταμοσχεύσεων συμπαγών οργάνων αλλά και γιατί σαν συνείδηση δεν γινόμαστε δωρητές οργάνων» πρόσθεσε η μητέρα του μικρού Βασίλη.



Οι γονείς του Βασίλη που τους τελευταίους μήνες δεν μπορούν να εργαστούν και άνοιξαν επίσημα ερανικό λογαριασμό για τη στήριξή του.

vasilhslogarismos

«Εάν σε έξι μήνες δεν βρεθεί δότης, εκεί μπαίνω εγώ. Κι εκεί ο μπαμπάς είναι έξω από το χειρουργείο και παρακαλάει για τη ζωή και των δύο. Είμαι αποφασισμένη. Θέλω να δω το παιδί να παίζει και να χαμογελάει» είπε η μητέρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ