ΕΛΛΑΔΑ

Προσπάθησε με «ψείρα» να στείλει τις απαντήσεις σε εξεταζόμενο για δίπλωμα οδήγησης!

Προσπάθησε με «ψείρα» να στείλει τις απαντήσεις σε εξεταζόμενο για δίπλωμα οδήγησης!
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Με ένα αυτοσχέδιο σύστημα επικοινωνίας, δύο άνδρες 40 ετών, προσπάθησαν να μεταδώσουν τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις των θεμάτων των θεωρητικών εξετάσεων για άδεια οδήγησης

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης συνέλαβαν δύο άτομα, έναν 40χρονο ημεδαπό και έναν 40χρονο αλλοδαπό, για παράβαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Στο πλαίσιο ελέγχου υπόπτων οχημάτων, κοντά στη Διεύθυνση Μεταφορών Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 40χρονο ημεδαπού μέσα σε ένα αυτοκίνητο, να προσπαθεί να μεταδώσει τις απαντήσεις.

Ο εξεταζόμενος αλ[λοδαπός, είχε στη μπλούζα του ειδική καλωδίωση, με κεραία, κάμερα και ειδική «ψείρα» που είχε τοποθετημένη στο αυτί του.

Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα μικρές μπαταρίες, πέντε ακουστικά «ψείρες», ένα laptop, μία κεραία ενισχυτή σήματος, ένας φορητός ασύρματος επικοινωνίας, μία ειδική τσιμπίδα, ένας ανεμιστήρας για laptop, οκτώ κινητά τηλέφωνα, έξι δελτία εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών και δύο κάλυκες.

Στην κατοχή του 40χρονου ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε επίσης το χρηματικό ποσό των 888,5 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα σε βάρος του 40χρονου ημεδαπού συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το έχει πράξει αυτό ξανά και με άλλους εξεταζόμενους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ