ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Προφυλακίστηκε ο δράστης του φονικού – Πήγαν να τον λιντσάρουν οι συγγενείς του θύματος

Χανιά: Προφυλακίστηκε ο δράστης του φονικού – Πήγαν να τον λιντσάρουν οι συγγενείς του θύματος
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 60χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία 43χρονου ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ στο Βαμβακόπουλο Χανίων την περασμένη Κυριακή. Ένταση επικράτησε έξω από τα δικαστήρια, με φίλους και συγγενείς του θύματος να προσπαθούν να λιντσάρουν τον κατηγορούμενο.

Ο 60χρονος πέρασε σήμερα για δεύτερη φορά το κατώφλι της Εισαγγελίας Χανίων για να απολογηθεί, με εισαγγελέα και ανακριτή να συμφωνούν στην προφυλάκισή του με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ένταση έξω από τα δικαστήρια

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί φίλοι και συγγενείς του θύματος μετά από σχετικό κάλεσμα του αδελφού του, διαμαρτυρόμενοι για τη διαχρονική ανοχή που επέδειξαν οι Αρχές στον δράστη.

Η ένταση έκανε τις Αρχές να προσπαθήσουν να φυγαδεύσουν τον κατηγορούμενο από άλλη έξοδο, ωστόσο κόσμος υπήρχε σε όλες τις πιθανές εξόδους.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Flashnews.gr, μόλις οι συγκεντρωμένοι τον είδαν στην πόρτα ξέσπασαν και επιχείρησαν να τον λιντσάρουν φωνάζοντας.

Μάλιστα, κάποιος του πέταξε και ένα μπουκάλι.

«Να μην αφήνουν τους εγκληματίες να τρώνε αθώα παιδιά»

Ο αδελφός του θύματος, Αντώνης Κατσουλάκης, είχε δηλώσει νωρίτερα πως τόσο ο ίδιος όσο και ο υπόλοιπος κόσμος βρίσκονταν στα δικαστήρια προκειμένου να πιέσουν τις Αρχές να «κάνουν καλά τη δουλειά τους» και να μην αφήνουν τους εγκληματίες «να τρώνε αθώα παιδιά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς δικηγόρος δεν δέχτηκε να αναλάβει την υπεράσπισή του 60χρονου και έτσι διορίστηκε αυτεπαγγέλτως δικηγόρος.

Από την πλευρά της οικογένειας του άτυχου θύματος μίλησαν στο flashnews οι δυο δικηγόροι τους, ο Ευτύχης Μαυρογένης και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Γνωστός στις Αρχές ο 60χρονος δράστης

Υπενθυμίζεται ότι ο 60χρονος δράστης είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές πάρα πολλές φορές στο παρελθόν για δολιοφθορές και έντονα παραβατική και προβληματική συμπεριφορά.

Μάλιστα, σε δήλωσή της οικογένειας, μια ημέρα μετά την δολοφονία, επιρρίπτονται ευθύνες στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές που δεν είχαν ανακόψει την έκνομη δράση του 60χρονου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ