ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Φίδι προκάλεσε πανικό σε εστιατόριο

Θεσσαλονίκη: Φίδι προκάλεσε πανικό σε εστιατόριο
thestival

Αναστάτωση στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης προκάλεσε τα ξημερώματα ένα... φίδι που βρέθηκε κουρνιασμένο δίπλα στα ψυγεία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για λαφιάτη, το μήκος του οποίου έφτανε το ένα μέτρο. Παρότι «άκακο και τελείως ακίνδυνο για τον άνθρωπο», σύμφωνα με τους ειδικούς, το ερπετό προκάλεσε τον πανικό στην υπάλληλο που αντιλήφθηκε την παρουσία του.

Η ίδια ειδοποίησε πάντως αμέσως τον ιδιοκτήτη του καταστήματος το οποίο βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ ενημερώθηκε και η Άμεση Δράση. Στο σημείο κλήθηκε εθελοντής του Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων «Δράση για τη Ζωή», με εμπειρία στη διαχείριση ερπετών, που απομάκρυνε το φίδι και το μετέφερε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, στο Καλοχώρι. Εκεί, θα εξεταστεί από ερπετολόγο για να διαπιστωθεί εάν φέρει κάποιο τραυματισμό, ώστε στη συνέχεια να απελευθερωθεί και να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εθελοντής Στέλιος Γερονυμάκης, που διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο περιστατικό, εκτίμησε ότι το φίδι πιθανότατα μεταφέρθηκε από την εξοχή στον αστικό ιστό με αυτοκίνητο και εν αγνοία του οδηγού του. «Συνήθως την άνοιξη ή το καλοκαίρι, αναζητώντας λίγη δροσιά, τρυπώνουν στο κάτω μέρος των οχημάτων, όπως για παράδειγμα στον κινητήρα ή τους τροχούς», είπε ο κ. Γερονυμάκης και πρόσθεσε ότι στη Θεσσαλονίκη, κάθε χρόνο, υπάρχουν γύρω στα 15 περιστατικά απεγκλωβισμού φιδιών από αυτοκίνητα, σπίτια και εξωτερικούς χώρους.

Ο ίδιος συμβουλεύει τον κόσμο, όταν συναντά κάποιο φίδι να το παρακολουθεί, να μην το ακουμπάει και να ενημερώνει την Άμεση Δράση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ