ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του κοινοτάρχη στα Χανιά

Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του κοινοτάρχη στα Χανιά
SCREEN GRAB

Ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του 43χρονου Κώστα Κατσουλάκη, μέσα στο μίνι μάρκετ που διατηρούσε στο Βαμβακόπουλο Χανίων παρουσίασε ο Alpha στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. 

Όπως φαίνεται στα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας του μίνι μάρκετ, ο δράστης μπήκε στο κατάστημα που διατηρούσε ο κοινοτάρχης κρατώντας μια σακούλα, μέσα στην οποία έκρυβε το όπλο.

Όταν το έβγαλε, στο κατάστημα επικράτησε πανικός, ενώ ο κόσμος που βρισκόταν μέσα άρχισε να τρέχει πανικόβλητος.

Επίσης φαίνεται στα πλάνα και ο άτυχος Κώστας Κατσουλάκης. Το θύμα απαθανατίζεται να τρέχει προς το εσωτερικό του καταστήματος και να κρύβεται πίσω από ψυγεία. Στη συνέχεια φαίνεται να καταφέρνει να φτάνει μέχρι την έξοδο του καταστήματος.

Τότε, ο δράστης τον προλαβαίνει και από απόσταση περίπου ενός μέτρου τον εκτελεί πισώπλατα.

«Θα έρθετε να με συλλάβετε ή θα έρθω μόνος μου;»

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΚΡΗΤΗ TV», ο 60χρονος δράστης ενημέρωσε ο ίδιος τις Αρχές για την αποτρόπαια πράξη του. Ειδικότερα, ο 60χρονος φέρεται να τηλεφώνησε στην Αστυνομία και να είπε ότι πυροβόλησε έναν άνθρωπο.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης ρώτησε τους αστυνομικούς για το αν πρέπει να μεταβεί ο ίδιος στην Αστυνομία ή εάν θα μεταβούν στο σημείο όπου βρισκόταν αστυνομικοί για να τον συλλάβουν.

Τελικά, συνέβη το δεύτερο, καθώς αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έσπευσαν και φόρεσαν χειροπέδες στον 60χρονο. Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε πως έκανε ό,τι έκανε λόγω κτηματικών διαφορών που είχε με το θύμα. Ειδικότερα, φέρεται να είπε στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που τον ανέκριναν ότι ο 43χρονος «δεν είχε κρατήσει τον λόγο του».

Πήγαν να τον λιντσάρουν οι συγγενείς του θύματος

Τις προηγούμενες ημέρες, έξω από το χώρο που απολογήθηκε ο 60χρoνος είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι του θύματος ζητώντας από τις αρχές να αποδώσουν Δικαιοσύνη. Κατά την έξοδό του, προσπάθησαν να τον λιντσάρουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 60χρονος δράστης είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές πάρα πολλές φορές στο παρελθόν για δολιοφθορές και έντονα παραβατική και προβληματική συμπεριφορά.

Μάλιστα, σε δήλωσή της οικογένειας, μια ημέρα μετά την δολοφονία, επιρρίπτονται ευθύνες στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές που δεν είχαν ανακόψει την έκνομη δράση του 60χρονου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς δικηγόρος δεν δέχτηκε να αναλάβει την υπεράσπισή του 60χρονου και έτσι διορίστηκε αυτεπαγγέλτως δικηγόρος.

Ο δράστης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ