ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κεφαλαλγίας για πρώτη φορά στην Αθήνα

Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κεφαλαλγίας για πρώτη φορά στην Αθήνα

Για πρώτη φορά η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κεφαλαλγίας, με εκπροσώπους της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Το 13ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κεφαλαλγίας θα διεξαχθεί από 30 Μαΐου 2019 μέχρι και 1η Ιουνίου 2019 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Από την ίδρυσή της το 1992, η μη κερδοσκοπική οργάνωση EHF (European Headache Federation) αγωνίζεται να βελτιώσει τη ζωή των ατόμων που πάσχουν από πονοκέφαλο στην Ευρώπη.

Για το σκοπό αυτό, το EHF αφιερώνει τις προσπάθειές του για τη βελτίωση της συνειδητοποίησης των διαταραχών των πονοκεφάλων και των επιπτώσεών τους τόσο από τις πολιτικές ηγεσίες κάθε χώρας όσο με μεταξύ των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης και των καταναλωτών σε όλη την Ευρώπη.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της πρώιμης διάγνωσης και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης.

Δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κεφαλαλγίας αποτελεί, η βελτίωση της ζωής των ατόμων που πλήττονται από κεφαλαλγία στην Ευρώπη, γεγονός που προσπαθεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ρίχνοντας «φως» στα νέα επιστημονικά στοιχεία σχετικά με τη θεραπευτική αγωγή, τις συννοσηρότητες και την παθογένεια του πονοκέφαλου.

Το συνέδριο μάλιστα, θα επικεντρωθεί στις νέες θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που στοχεύουν στις οδούς CGRP και 5-HT1F, στις θεραπείες που στοχεύουν στη σηματοδότηση PACAP καθώς και στις δοκιμές νευροδιεγέρσεως.

Επιπλέον, όλες οι πτυχές της νοσολογίας πονοκεφάλου θα καλυφθούν με έμφαση στο ταξίδι του ασθενούς μέσα σε αυτό το φάσμα.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες θα αναλύσουν θέματα που αφορούν τους ασθενείς, όπως την ακριβή συμπτωματολογία της νόσου, θα μιλήσουν για πραγματικές ιστορίες ατόμων και πως αυτοί τις βίωσαν, ενώ σημαντική θα είναι και η αναφορά στον παιδικό πονοκέφαλο.

Επιπροσθέτως, θα εξηγήσουν το πώς πρέπει να γίνεται η θεραπευτική αντιμετώπιση των κεφαλαλγιών ενώ, θα μιλήσουν και για το καίριο ζήτημα της πρόσβασης των ασθενών στις θεραπείες και το σύστημα υγείας.

Σημείο αναφοράς, θα αποτελέσει επίσης η εφαρμογή των κλινικών μελετών στον τομέα της Κεφαλαλγίας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν σειρά επιστημονικών συμποσίων για την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων μεταξύ των παρευρισκομένων ομιλητών ενώ θα διεξαχθούν και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε επιστήμονες υγείας.

Οι πρόεδροι του συνεδρίου κ.κ. Δήμος Δημήτριος Μητσικώστας και Zaza Katsarava εκτιμούν ότι θα είναι μία ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική συνάντηση ειδικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ