ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Γραικός: Έτσι ανακάλυψαν το θαμμένο αυτοκίνητο του επιχειρηματία

Δημήτρης Γραικός: Έτσι ανακάλυψαν το θαμμένο αυτοκίνητο του επιχειρηματία
EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

O καθηγητής Γρηγόρης Τσόκας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης αποκάλυψε πώς βρέθηκε το θαμμένο αυτοκίνητο του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, λύνοντας το μυστήριο της άγριας, όπως αποδείχθηκε, δολοφονίας του.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τη μέθοδο μαγνητικής ακτινογράφησης του υπεδάφους και ο επικεφαλής της ομάδας, που συμμετείχε στις έρευνες, εξήγησε πώς ακριβώς εντοπίστηκε το όχημα του 59χρονου κτηνοτρόφου που δολοφονήθηκε από 46χρονο επιχειρηματία.

Ο καθηγητής εφαρμοσμένης τεχνολογίας ανέφερε ότι το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης απευθύνθηκε στην ομάδα του, ζητώντας τεχνολογική συνδρομή για τον εντοπισμό μεγάλου μεταλλικού αντικειμένου στο υπέδαφος.

Παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση είχε οργανωθεί για να πραγματοποιηθεί το χειμώνα, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων.

Τελικά η ομάδα επιστημόνων οδηγήθηκε στο στάβλο του εμπόρου στις 31 Μαΐου, υποδεικνύοντας ως περιοχή έρευνας μία ακτίνα περίπου πέντε στρεμμάτων. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τη μέθοδο μαγνητικής ακτινογράφησης του υπεδάφους, η οποία αποδείχθηκε ιδιαιτέρως αποτελεσματική.

Η έρευνα, χρονικής διάρκειας περίπου πέντε ώρες, κατέδειξε δύο σημεία ενδιαφέροντος. Το ένα έκρυβε μπετόβεργες και το δεύτερο το αυτοκίνητο του Γραικού.

Όπως δημοσίευσε το Σάββατο ο «Ελεύθερος Τύπος», τα στελέχη του εργαστηρίου τοποθέτησαν ειδικά μηχανήματα -όπως περίπου αυτά που είχαν βάλει στην Αμφίπολη-, με τα οποία προχώρησαν στη γεωφυσική διασκόπηση σε μεγάλη αγροτική έκταση, πέραν των ορίων ιδιοκτησίας του δράστη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του φορτηγού του 59χρονου, θαμμένο σε μεγάλο βάθος, σε θέση ανατροπής, ενώ από πάνω είχε τοποθετηθεί κοπριά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ