ΕΛΛΑΔΑ

Ένα σουβλάκι, δύο τιμές: Καταγγελία για διαφορετική… τιμολόγηση για Έλληνες και ξένους στη Μύκονο

Ένα σουβλάκι, δύο τιμές: Καταγγελία για διαφορετική… τιμολόγηση για Έλληνες και ξένους στη Μύκονο
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Μετά τις έξι μερίδες καλαμαράκια που κόστισαν 591 ευρώ, η Μύκονος και οι τιμές της «ξαναχτυπούν». Αυτή τη φορά, ο λογαριασμός που προκάλεσε σάλο αφορούσε… ένα κλασικό πιτόγυρο.

Την αποκάλυψη έκανε μια Ελληνίδα τουρίστρια, αφού επισκέφθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες το ίδιο οβελιστήριο, που βρίσκεται στη Χώρα, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα δρομάκια.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, κατά την πρώτη επίσκεψη σε ένα οβελιστήριο, ο φίλος της και τρεις ξένοι φίλοι τους από το Νεπάλ πήραν από ένα σουβλάκι τυλιχτό, το οποίο κόστιζε 3,5 ευρώ το ένα.

Την επομένη, προφανώς ευχαριστημένοι από την πρώτη φορά, η παρέα των πέντε ατόμων επέστρεψε στο ίδιο οβελιστήριο, για να φάνε πάλι από ένα σουβλάκι.

Μόνο που αυτή την φορά η τιμή διαφοροποιήθηκε, αφού ο κύριος που τους εξυπηρέτησε, χρέωσε 3,5 ευρώ το τυλιχτό μόνο για την ίδια και τον φίλο της και ανέβασε την τιμή στα πέντε ευρώ για τους τρεις ξένους από το Νεπάλ!

Η συνέχεια, όταν, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ζητήθηκαν ευγενικά εξηγήσεις από τον κύριο, ήταν ένα μπαράζ ύβρεων, ειδικά όταν άκουσε από την γυναίκα να του απαντάει ψύχραιμα «ας μην προβούμε σε καταγγελίες».

Πάντα σύμφωνα με τα γραφόμενά της, ο κύριος κινήθηκε απειλητικά εναντίον της και συγκρατήθηκε από σερβιτόρο του καταστήματος, ώστε η παρέα να αποχωρήσει μετά το άγριο επεισόδιο.

mykonos soyvlaki


Πηγή: Facebook

Παρά την καταγγελία της στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, αστυνομικοί δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο μαγαζί, αν και η ίδια περίμενε για δύο ολόκληρες ώρες την άφιξή τους.

Αμερικανός τουρίστας πλήρωσε 591 ευρώ για... καλαμαράκια

«Αποφύγετε αυτό το μέρος, είναι παγίδα», έγραψε λίγες ημέρες πριν στην ανάρτησή του ένας Αμερικανός τουρίστας και εξηγεί ότι εστιατόριο στη Μύκονο του χρέωσε 836 ευρώ για καλαμάρια, έξι μπίρες και τρεις σαλάτες, χωρίς να του έχει δοθεί τιμοκατάλογος.

Ταξίδεψε από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στο πανέμορφο ελληνικό νησί και θέλησε απλά να απολαύσει μια μερίδα καλαμαράκια δίπλα στο κύμα, ωστόσο όταν του ήρθε ο λογαριασμός, απλά «πάγωσε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ