ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή είναι η σπείρα που «ξάφριζε» τα νότια προάστια και σπίτια ποδοσφαιριστών

Αυτή είναι η σπείρα που «ξάφριζε» τα νότια προάστια και σπίτια ποδοσφαιριστών
ΕΛ.ΑΣ.

Στη δημοσιότητα, τα στοιχεία της πενταμελούς σπείρας που «ξάφριζε» τα νότια προάστια, έδωσε η Αστυνομία

Θύματά τους ήταν γνωστοί ποδοσφαιριστές, εφοπλιστές αλλά και πολιτικοί.

Μάλιστα, σε αποκλειστικά βίντεο του CNN Greece, οι δράστες καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα ασφάλειας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους να προσεγγίζουν την εξωτερική μπαλκονόπορτα από μονοκατοικία, ενώ λίγο αργότερα φαίνεται να μπαίνουν στο σπίτι και να αρπάζουν χρήματα και πολύτιμα κοσμήματα.

Σε ένα από τα βίντεο θα δείτε να απαθανατίζεται και το πολυτελές αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι διαρρήκτες για να πηγαίνουν στα σπίτια και να μην κινούν τις υποψίες.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας νοτιοανατολικής Αττικής κατάφεραν να συλλάβουν δυο άτομα που είχαν γίνει, από το 2017, ο φόβος και ο τρόμος των ποδοσφαιριστών που ζούσαν στα νότια προάστια.

Aνάμεσα στα θύματά τους ήταν οι γνωστοί ποδοσφαιριστές Παπίς Σισέ, Εμάνουελ Εμενίκε και Σέρχιο Αραούχο, ενώ είχαν καταφέρει να κάνουν διάρρηξη και στο σπίτι που διέμενε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έως την 6-12-2019, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και προκειμένου να διαπιστωθούν και εξιχνιασθούν άδηλες υποθέσεις διαρρήξεων κλοπών.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692920 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ