Νέες υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από ελληνικά νησιά
Ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών πέταξε το απόγευμα της Τρίτης πάνω από το Φαρμακονήσι, τους Αρκιούς και τους Λειψούς σε ύψος πάνω από 22.000 πόδια.
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε το απόγευμα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως και στις 18:05 μ.μ. το ένα τουρκικό αεροσκάφος πέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι στα 24.000 πόδια.
Έξι λεπτά αργότερα το ίδιο τουρκικό αεροσκάφος πέταξε πάνω από τους Αρκιούς στα 22.000 πόδια, ενώ το δεύτερο αεροσκάφος του τουρκικού σχηματισμού πέταξε πάνω από τους Λειψούς στα 22.000 πόδια, επίσης. Το τουρκικό F-16 που είχε πετάξει πάνω από το Φαρμακονήσι, στις 18:18 μ.μ. πέταξε πάλι πάνω από το ακριτικό νησί στα 24.500 πόδια.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική, ενημέρωσε το ΓΕΕΘΑ.
Υπενθυμίζεται ότι στις 9:34 το πρωί έτερο ζεύγος τουρκικών F-16 που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από την Κίναρο-ανατολικά της Αμοργού- στα 27.000 πόδια.
SPONSORED
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (17 Μαΐου)
06:30
Παιδικές κατασκηνώσεις Δήμου Αθηναίων: Διάρκεια, Περίοδοι Φιλοξενίας και Εγγραφές
06:00
Ποια η προθεσμία για τις εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών
05:00
Αγροτική Εστία: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους δικαιούχους - Ποια η προθεσμία
04:00