ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός Αγίου Πνεύματος: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Πώς θα επιστρέψουν οι εκδρομείς

Καιρός Αγίου Πνεύματος: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Πώς θα επιστρέψουν οι εκδρομείς
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Με βροχές και χαλάζι θα επιστρέψουν οι εκδρομείς του Αγίου Πνεύματος.

Συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται να εκδηλωθούν μέσα στη μέρα, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, σε πολλά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και πιθανόν κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Περισσότερο θα επηρεαστούν η δυτική Μακεδονία, η Ήπειρος, το εσωτερικό της Θεσσαλίας, η δυτική - κεντρική Στερεά και η Πελοπόννησος.

Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κυρίως στον ορεινό άξονα της Πίνδου, στη δυτική Μακεδονία και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις και σε ορεινά κυρίως τμήματα της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως το βράδυ της Δευτέρας, ενώ επισημαίνονται και οι περιοχές όπου ευνοείται η εκδήλωση χαλαζοπτώσεων.

Rains June 17

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τη διάρκεια της Δευτέρας συμπεριλαμβάνονται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr, ο καιρός θα διατηρηθεί ιδιαίτερα άστατος έως και την Πέμπτη 20 Ιουνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ