Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα για 24 ώρες τα πλοία την Τετάρτη
Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για αύριο, Τετάρτη 3 Ιουλίου, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), προκειμένου να εξετάσει τη νέα πρόταση των ακτοπλόων που αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων της ακτοπλοϊας.
Οι ακτοπλόοι είχαν προτείνει αύξηση 2% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας από 1/6/2019, ενώ στελέχη ναυτεργατικών σωματείων έχουν ζητήσει την κατάργηση του νόμου 4150/2016 αναφορικά με τις μειωμένες συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της Αδριατικής, αλλά και βελτίωση των συνθέσεων των πληρωμάτων στην ακτοπλοΐα, καθώς, όπως οι ίδιοι τονίζουν, ο νόμος 4150/2013 μείωσε στο 50% τους χειμερινούς μήνες το ξενοδοχειακό προσωπικό.
Σημειώνεται ότι η προηγούμενη συλλογική σύμβαση εργασίας των ναυτικών στην ακτοπλοΐα, που άρχισε την 1η Ιανουαρίου 2018 και έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018, προέβλεπε αύξηση 2% στους μηνιαίους μισθούς των εν ενεργεία αξιωματικών και κατωτέρων πληρωμάτων που εργάζονται στα επιβατηγά ακτοπλοϊκά πλοία.
SPONSORED
Πώς μπορούν να προστατευθούν οι ιδιοκτήτες από τις ζημιές που προκαλούν ενοικιαστές
05:00
ΔΥΠΑ: Οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους συνταξιούχους του κοινωνικού τουρισμού
04:00
ΟΤΑ: Νέο πρόγραμμα πρόσληψης για Άτομα με Αναπηρία - Επιπλέον 1.000 θέσεις εργασίας
03:00
Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο στις διαθήκες - Ποια τα δικαιώματα των κληρονόμων
02:00