ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία εταιρείας εξόρυξης υδρογονανθράκων

Επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία εταιρείας εξόρυξης υδρογονανθράκων
CNN Greece

Επίθεση στα γραφεία της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, στους Αμπελοκήπους, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα.

Οι άγνωστοι έφτασαν στο σημείο με μηχανάκια γύρω στις έξι το πρωί και με βαριοπούλες, πέτρες και μπογιές, προκάλεσαν ζημιές στην πρόσοψη του κτηρίου.

«Η επικείμενη οικολογική καταστροφή στις περιοχές όπου γίνονται οι έρευνες και πολύ περισσότερο σε αυτές που τελικά θα επιλεγούν για εξορύξεις είναι δύσκολο να περιγραφεί στα πλαίσια ενός σύντομου κειμένου όπως αυτή η ανάληψη ευθύνης. H διατάραξη – καταστροφή υδροφόρου ορίζοντα, η αποψίλωση των δασών, η διατάραξη της ισορροπίας της πανίδας σε στεριά και θάλασσα, ρύπανση του εδάφους του αέρα και της θάλασσας, αλλα και η σημαντική αλλοίωση του φυσικού τοπίου είναι λίγα από όσα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε.Για την περίπτωση του ναυτικού ατυχήματος ή της διαρροής από εξέδρα εξόρυξης και τις επιπτώσεις που αυτό θα είχε στο περιβαλλον και στην οικοναμία είναι καλύτερα να μην αναφερθούμε... Το θέμα δεν είναι αν θα συμβεί αλλά το πότε. Οι εταιρίες που εμπλέκονται στην δική μας περίπτωση αναφέρουν οι ίδιες δεκάδες περιστατικά ανά τον κόσμο» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο ανάληψης ευθύνης που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ