ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Πολιτικό άσυλο ζητούν τέσσερις Τούρκοι - Οι τρεις είναι αστυνομικοί

Ρόδος: Πολιτικό άσυλο ζητούν τέσσερις Τούρκοι - Οι τρεις είναι αστυνομικοί
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ/ RODOS PRESS

Στον Εισαγγελέα Ρόδου οδηγήθηκαν τέσσερις Τούρκοι με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα. Πρόκειται για τρεις αστυνομικούς κι έναν δάσκαλο που έφθασαν με ένα μικρό σκάφος στο Μανδράκι της Ρόδου.

Στον 58χρονο δάσκαλο ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών και παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ βάσει των όσων κατέθεσαν, και οι τέσσερις είναι οπαδοί του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν και διέφυγαν ως διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν μέσω του Bodrum στην Ελλάδα με σκοπό ακολούθως να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής σε ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος με την επωνυμία «ΑΒ» σημαίας Τουρκίας, κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στον ανωτέρω λιμένα, διαπιστώθηκε ότι οι επιβαίνοντες είχαν εισέλθει στη χώρα παράνομα.

Ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας και το αίτημά τους θα κριθεί αρμοδίως με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο πρώτος, κυβερνήτης του σκάφους, ζήτησε και έλαβε προθεσμία από την Ανακρίτρια Υπηρεσίας για να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι στη Ρόδο και στην Κω, έχουν εισέλθει δεκάδες Τούρκοι πολίτες διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν, προκειμένου να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη, διότι πίσω στη χώρα τους η ζωή τους κινδυνεύει, όπως υποστηρίζουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ