ΕΛΛΑΔΑ

«Αναζητώντας τη Σουζάν»: Αγωνία για την Αμερικανίδα βιολόγο που εξαφανίστηκε στην Κρήτη

«Αναζητώντας τη Σουζάν»: Αγωνία για την Αμερικανίδα βιολόγο που εξαφανίστηκε στην Κρήτη
Facebook / Searching for Suzanne

Τα ίχνη μιας Αμερικανίδας βιολόγου του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ αναζητούν οι ελληνικές αρχές, μετά την εξαφάνιση της 59χρονης στην Κρήτη πριν από έξι ημέρες.

Η Σουζάν Ίτον είχε φτάσει στο Κολυμπάρι Χανίων για να συμμετάσχει σε συνέδριο στην Ορθόδοξο Ακαδημία, όπου και εθεάθη για τελευταία φορά στις 2 Ιουλίου.

Η οικογένεια της Σουζάν πιστεύει ότι πήγε για τρέξιμο και δεν επέστρεψε ποτέ στο ξενοδοχείο της, όπως γράφουν στη σελίδα «Searching for Suzanne» (σ.σ. Αναζητώντας τη Σουζάν) που δημιούργησαν στο Facebook.

Όλα τα προσωπικά αντικείμενα της 59χρονης -μεταξύ των οποίων το πορτοφόλι της, το κινητό της, το διαβατήριό της και μετρητά- βρέθηκαν μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της. Ωστόσο, έλειπαν τα αθλητικά παπούτσια που φορούσε όταν πήγαινε για τρέξιμο.

«(…) Πιστεύουμε ότι η Σουζάν είτε ζεστάθηκε πολύ και αναζήτησε μια σκιά είτε έπεσε» γράφει η ανάρτηση της οικογένειάς της.

searc

Η Ίτον είναι μητέρα δύο παιδιών και σύζυγος του Βρετανού επιστήμονα Τόνι Χάιμαν.

Σε ανακοίνωσή του, το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ τονίζει όλα όσα ακούγονται είναι θεωρίες και πως το μόνο που είναι δεδομένο είναι πως η Ίτον έδωσε το παρών στο συνέδριο το απόγευμα της Τρίτης.

Παρότι το Ινστιτούτο παραδέχεται πως το σενάριο να πήγε για τρέξιμο η 59χρονη είναι το επικρατέστερο, υπογραμμίζει πως λόγω της ζέστης η Ίτον ενδεχομένως να πήγε και για μπάνιο.

«Εκτός από κορυφαία επιστήμονας στο χώρο της, η Σουζάν είναι επίσης και αθλήτρια, δρομέας και κατέχει μαύρη ζώνη στο Τάε κβον ντο» τονίζει η ανακοίνωση, και συνεχίζει:

«Εάν υπάρχει κάποιος που μπορεί να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση, αυτή είναι η Σουζάν».

Το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ ανακοίνωσε επίσης πως οι φίλοι της Ίτον προσφέρουν το ποσό των 50.000 ευρώ ως ανταμοιβή για όποιον έχει πληροφορίες για την εξαφάνισή της.

Για την εξαφάνιση της Ίτον εκδόθηκε Silver Alert.

65957437 10156165378412624 5489901058299789312 n

Σύμφωνα με τη Νέα Κρήτη, δύναμη της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισσάμου, σκάφος του Λιμενικού αλλά και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού «χτενίζουν» την περιοχή.

Μάλιστα, επιστρατεύτηκε και drone της ΕΜΑΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ