ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. - «Αξιοκρατικές κρίσεις» προαναγγέλλει ο Χρυσοχοΐδης

Παραιτήθηκε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. - «Αξιοκρατικές κρίσεις» προαναγγέλλει ο Χρυσοχοΐδης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε πως ζήτησε και έλαβε την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. 

«Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας», αναφέρει ο νέος υπουργός στην ανακοίνωση, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

«Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας», ξεκαθαρίζει και προαναγγέλλει «αξιοκρατικές κρίσεις».

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία. Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους.

Προχωράμε μπροστά, με αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος».

Τα «έψαλλε» στους αστυνομικούς ο υπουργός

Στη χθεσινή, πρώτη σύσκεψη, του νέου υπουργού με κεντρικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, ο υπουργός έθεσε με επιτακτικότητα τις αυστηρές του αυστηρές του προτεραιότητες. Κεντρικοί του στόχοι, είναι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών πρώτης γραμμής αλλά και η λειτουργία της αστυνομίας στην αποκλειστική κατεύθυνση της ασφάλειας.

Στη σύσκεψη δεν βρισκόταν κανένας αντιστράτηγος από την ηγετική πυραμίδα της ΕΛ.ΑΣ. ούτε και ο αρχηγός της, κάτι που θεωρήθηκε προμήνυμα για τις σημερινές εξελίξεις.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε να μάθει αναλυτικά πού βρίσκονται οι αστυνομικοί και να ενισχυθούν άμεσα οι υπηρεσίες αιχμής για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Ακόμη, ο κ. Χρυσοχοΐδης έδωσε και ξεκάθαρο μήνυμα να σταματήσουν να σβήνουν κλήσεις της Τροχαίας, ενώ, σε έντονο ύφος, έκανε παρατήρηση για το γεγονός ότι στο διάδρομο κάθε ορόφου του κτηρίου της Κατεχάκη είχε τοποθετηθεί ένας αστυνομικός σε ένα μικρό γραφείο για να είχε τον έλεγχο του διάδρομου και τόνισε ότι και αυτοί οι αστυνομικοί κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται στο δρόμο.

Γεροβασίλη: Αντιλαμβάνονται σαν λάφυρο την ΕΛ.ΑΣ.

«Μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση ζητήθηκε η παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.», ανέφερε σε χθεσινή της ανακοίνωση η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη.

«Θυμίζω στον κ. Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛ.ΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς. Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς», τόνισε η ίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ