ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγαν οι καταληψίες από το ξενοδοχείο City Plaza

Έφυγαν οι καταληψίες από το ξενοδοχείο City Plaza
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Μετά από τρία χρόνια που είχαν καταλάβει το κτήριο του ξενοδοχείου City Plaza στην Αχαρνών, οι καταληψίες μόνοι τους αργά το βράδυ της Τρίτης εγκατέλειψαν το κτήριο.

Πρόκειται για μία από τις πιο πολυπληθείς καταλήψεις στην οποία είχαν βρει καταφύγιο κυρίως αλλοδαποί.

Μάλιστα η ιδιοκτήτρια του κτηρίου κ. Αλίκα Παπαχελά είχε πάρα πολλές φορές απευθυνθεί στην αστυνομία για να προχωρήσει σε εκκένωση του κτηρίου της, ενώ είχε καταθέσει και μηνύσεις ζητώντας να επέμβουν οι Αρχές.

Η ίδια μάλιστα πολλές φορές δεν είχε διστάσει να κάνει και καταγγελίες ότι μέσα στο κατειλημμένο αυτό κτήριο γίνονταν παράνομες πράξεις και ότι έβρισκαν καταφύγιο και ύποπτα άτομα.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι καταληψίες είχαν φτάσει στο σημείο να ανεβάσουν και κείμενο στο site του αντιεξουσιαστικού χώρου με το οποίο λοιδορούσαν την ιδιοκτήτρια, η οποία διαμαρτυρόταν γιατί ενώ είχαν καταλάβει το κτήριό της, εκείνη ήταν αναγκασμένη να πληρώνει κανονικά τον ΕΝΦΙΑ και τους λογαριασμούς.

Χτες το βράδυ, κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν ότι οι καταληψίες άρχισαν να μεταφέρουν διάφορα αντικείμενα από το ξενοδοχείο και αργότερα το εγκατέλειψαν βάζοντας μάλιστα με θράσος και ένα λουκέτο στην κεντρική είσοδο.

Σήμερα το απόγευμα που η ιδιοκτήτρια τελικά μπήκε στο περιουσιακό της στοιχείο, διαπίστωσε ότι οι καταληψίες είχαν κάνει ζημιές και καταστροφές που φτάνουν τα 2 εκατ. ευρώ. Και όλα αυτά λίγες ώρες μετά τις εξαγγελίες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασία του Πολίτη για την κανονικότητας που πρέπει να επανέλθει στα Εξάρχεια και για τις εστίες ανομίας που θα πρέπει να εξαλειφθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ