ΕΛΛΑΔΑ

Φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα: Ξεκίνησαν οι απολογίες των εννέα κατηγορούμενων

Φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα: Ξεκίνησαν οι απολογίες των εννέα κατηγορούμενων
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ξεκίνησαν οι απολογίες για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, όπου έχασαν τη ζωή τους 25 συμπολίτες μας το Νοέμβριο του 2017. 

Η 7η τακτική ανακρίτρια έχει ήδη ξεκινήσει να λαμβάνει τις εξηγήσεις των εννέα κατηγορούμενων σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για πλημμεληματικές πράξεις. Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκεται και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου η οποία έχει κληθεί να απολογηθεί στις 17 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της ανακρίτριας η οποία «χρεώθηκε» τη δικογραφία λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, έχουν απολογηθεί ήδη οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας και Ελευσίνας, Ιωάννα Κριεκούκη και Γιώργος Τσουκαλάς, ο δασάρχης Αιγαλέω, ο διευθυντής δασών και υπάλληλοι του δασαρχείου.

Μέσω της συνηγόρου του, Βάσως Πανταζή, ο τότε δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, αναφέρει σχετικά:

«Χθες Παρασκευή, κλήθηκα να απολογηθώ ως πολιτικός προϊστάμενος της ΥΔΟΜ Ελευσίνας για το πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε τον Νοέμβριο του 2017 το γειτονικό μας Δήμο Μάνδρας και κόστισε τη ζωή συνανθρώπων μας. Με την απολογία μου, εκφράζοντας τη λύπη μου για τις ζωές που χάθηκαν και την συμπαράσταση μου στις οικογένειες που πενθούν, προσπάθησα να βοηθήσω την Δικαιοσύνη να εκδώσει μια πρώτη δίκαιη Δικαιοδοτική κρίση, εξηγώντας, ότι ως Δήμαρχος Ελευσίνας δεν είχα καμία απολύτως αρμοδιότητα επί θεμάτων που αφορούν τα γεωγραφικά και διοικητικά όρια έτερου Δήμου.

Η σύμφωνη γνώμη της 7ης Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως Γνωμοδοτήσεων να αφεθώ ελεύθερος μετά την απολογία μου, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, δικαιώνει την προσπάθεια μου να αποκαλυφθεί η αλήθεια στην δύσκολη αυτή υπόθεση».

Ο Γ. Τσουκαλάς κατηγορείται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της πλημμύρας από αμέλεια και της παράβασης καθήκοντος, ενώ μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, σε αντίθεση με άλλους συγκατηγορούμενούς στους οποίους έχουν επιβληθεί χρηματικές εγγυήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ