ΕΛΛΑΔΑ

Σε σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 8χρονη Αλεξία – Δεν επικοινωνεί με τους γονείς της

Σε σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 8χρονη Αλεξία – Δεν επικοινωνεί με τους γονείς της
EUROKINISSI

Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας της μικρής Αλεξίας, η οποία νοσηλεύεται από την Κυριακή του Πάσχα όταν και τραυματίστηκε στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού τους, χωρίς, ωστόσο, να έχει επικοινωνία με τους γονείς της.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Μήτσαινας, «Δεν έχει μεταβολές. Δεν επικοινωνεί με τους γονείς της. Είναι ένας Γολγοθάς. Ζουν κάτι πρωτόγνωρο αυτοί οι άνθρωποι. Μετά λύπης λέω ότι πολύ δύσκολα θα αποκατασταθεί η μικρή».

Όσον αφορά στον δράστη που πυροβόλησε και η αδέσποτη σφαίρα χτύπησε τη μικρή, ο κ. Μητσαίνας ανέφερε πως «δεν υπάρχει κάποια επαφή με τον δράστη. Η δικαστική εξέλιξη έχει τα δεδομένα που όλοι γνωρίζουμε. Δεν κρατείται καθώς το αδίκημα δεν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Η ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη».

Οι γονείς της 8χρονης διεκδικούν αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για την αποθεραπεία της μικρής που θα πρέπει να μεταβεί στις ΗΠΑ προκειμένου να ακολουθήσει εκεί ειδική θεραπεία.

«Περιμένουμε τον Σεπτέμβριο για το αν θα έχουμε κάποια επιδίκαση περαιτέρω κάποιων αποζημιώσεων γιατί τα κονδύλια που χρειάζονται για τη μικρή είναι αρκετά μεγάλα και αν χρειαστεί κάποια αποθεραπεία στο εξωτερικό οι γονείς δεν μπορούν να καλύψουν αυτές τις δαπάνες», επεσήμανε ο δικηγόρος και συνέχισε:

«Η αποζημίωση ζητείται σε επίπεδο συντηρητικής κατασχέσεως. Ουσιαστικά η οικογένεια δεν έχει λάβει κάποια χρήματα και τον Σεπτέμβριο που θα κατατεθεί η αγωγή εφόσον οριστικοποιηθούν κάποια κονδύλια και επανέλθουμε με κάποια άλλα ένδικα μέσα θα μπορέσουμε εκεί να λάβουμε κάποια χρήματα για να αντιμετωπιστούν οι δαπάνες».

Σχετικά με το εάν υπάρχουν ελπίδες για βελτίωση και αποκατάσταση της υγείας της μικρής, ο δικηγόρος της οικογένειας είπε ότι «είναι όλα προς διερεύνηση για το αν κάποιες θεραπείες στο εξωτερικό μπορούν να βοηθήσουν τη μικρή. Οι γιατροί κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να επιφέρουν εκείνα τα αποτελέσματα ώστε η μικρή τουλάχιστον να δείξει κάποια δείγματα επικοινωνίας με το περιβάλλον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ