ΕΛΛΑΔΑ

Αποζημίωση ένα εκατ. ευρώ ζητούν οι γονείς της 8χρονης Αλεξίας για την αδέσποτη σφαίρα

Αποζημίωση ένα εκατ. ευρώ ζητούν οι γονείς της 8χρονης Αλεξίας για την αδέσποτη σφαίρα
screen grab από βίντεο

Συγκλονίζουν οι γονείς της 8χρονης Αλεξίας, η οποία νοσηλεύεται από την Κυριακή του Πάσχα όταν και τραυματίστηκε στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού τους.

«Μακάρι να είχαμε φάει εμείς τη σφαίρα», είπε ο πατέρας της μικρής σε εκπομπή του STAR. «Από τη μια στιγμή στην άλλη πήγαμε να χάσουμε το παιδί μας. Η μητέρα της δευτερόλεπτα πριν είχε πάει σε αυτήν και στα άλλα παιδάκια που κάθονταν δίπλα της και ξαφνικά είδε τη μικρή να σωριάζεται στο έδαφος», συνέχισε.

«Ζήσαμε ένα μαρτύριο. Σε κλάσματα δευτερολέπτων πήρα το αυτοκίνητο και το παιδί και τρέξαμε στο νοσοκομείο της Θήβας. Το παιδί σπαρτάραγε», ανέφερε ο πατέρας περιγράφοντας τα όσα διαδραματίστηκαν τις πρώτες ώρες.

Ο Γογλοθάς που πλέον καλείται να ανέβει η μικρή Αλεξία θα είναι πολυετής και δύσκολος. Και για την οικογένεια ιδιαιτέρως ακριβός. Γι΄ αυτό και διεκδικούν αποζημίωση, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για την αποθεραπεία της μικρής που θα πρέπει να μεταβεί στις ΗΠΑ προκειμένου να ακολουθήσει εκεί ειδική θεραπεία.



Οι πληροφορίες θέλουν να έχει ήδη δεσμευθεί η περιουσία του δράστη στην αξία του ποσού της αποζημίωσης, ωστόσο η δικαστική περιπέτεια για τους άτυχους γονείς αναμένεται να διαρκέσει χρόνια. Ήδη στην πρώτη δικάσιμο δόθηκε αναβολή για τις 5 Σεπτεμβρίου.

Ακόμα όμως και αυτό το ποσό δεν είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες της Αλεξίας, ενώ η οικογένεια έχει περιορισμένα εισοδήματα και άλλα δύο παιδιά.

Παρ΄ όλα αυτά αισιοδοξούν. «Οι γιατροί είπαν ότι έγινε θαύμα. Το παιδί είχε φύγει μέσα στο χειρουργείο και γύρισε ξανά στη ζωή. Θυμώνω πολύ με τον άνθρωπο που έκανε αυτό το κακό στο παιδί μου. Η πίστη λέει να μην θυμώνουμε, αλλά δεν μπορώ, δεν είμαι Θεός, είμαι μόνο άνθρωπος», υποστήριξε ο πατέρας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»,



ΔΗΜΟΦΙΛΗ