ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη σε σκάφος στη Χαλκιδική: Πώς έγινε το ατύχημα με τους τρεις τραυματίες

Έκρηξη σε σκάφος στη Χαλκιδική: Πώς έγινε το ατύχημα με τους τρεις τραυματίες

Μια οικογένεια Σέρβων είναι οι επιβάτες του ταχύπλοου σκάφους στο οποίο εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής έκρηξη στη μηχανή με συνέπεια να τυλιχτεί στις φλόγες, στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ιωάννη, στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των Αρχών, πρόκειται για τους γονείς και τις τρεις ανήλικες κόρες τους. Η μητέρα και οι κόρες πρόλαβαν και εγκατέλειψαν το φλεγόμενο σκάφος πέφτοντας στη θάλασσα, ενώ ο χειριστής πατέρας κατάφερε και το οδήγησε στην ακτή.

Όλοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου εξετάστηκαν από τους γιατρούς. Πιο σοβαρή κρίθηκε η κατάσταση ενός κοριτσιού, που σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του ΕΚΑΒ είναι 4 ετών (και όχι 8 όπως έλεγε η πρώτη πληροφόρηση) και αποφασίστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, καθώς φέρει τραύματα σε θώρακα και κοιλιακή χώρα.

Στο μεταξύ, πάντα κατά το ΕΚΑΒ, στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν προληπτικά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, με την μητέρα και την μεγαλύτερη κόρη (14 ετών) να φέρουν ελαφριά εγκαύματα, χωρίς πάντως η υγεία τους να εμπνέει ανησυχία.

Το Λιμενικό Σώμα ερευνά τα αίτια της έκρηξης στο σερβικής σημαίας σκάφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ