ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Αθήνα

Σεισμός στην Αθήνα
EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σεισμός σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Αττική. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 4,2 Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται 21 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 19:09 το απόγευμα από τον ίδιο εστιακό χώρο με εκείνον της 19ης Ιουλίου, στη Μαγούλα.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στο CNN Greece ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε πως ο σεισμός που έγινε αισθητός λίγο μετά τις 19.00 ήταν μεγέθους 4,2 της κλίμακας ρίχτερ και προέρχεται από την ίδια εστία της 19ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, πρόκειται για την ίδια μετασεισμική ακολουθία την οποία χαρακτηρίζει αναμενομένη. «Αναμένουμε τέτοιου είδους σεισμούς. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μετασεισμική ακολουθία. Ενδέχεται κάποιοι από αυτούς (σ.σ. τους μετασεισμούς) να είναι ίδιου μεγέθους ίσως και μεγαλύτεροι. Όχι πιθανό αλλά δεν αποκλείεται κιόλας».

Ο κ. Παπαδόπουλος καλεί τους πολίτες να μην ανησυχούν.

seismos

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης δήλωσε ότι ο σεισμός δεν προκαλεί ανησυχία και εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ